Korset - Veien til Gud

Korset - Veien til Gud

søndag 22. april 2018

22 april 2018 - En opplevelse av omskjæring

Når jeg nå er i Jerusalem - så går jeg ofte ut på måfå - legger ting litt i Guds hånd - og går der det oppleves naturlig å gå. Og det kan virke som Herren har noen overraskelser på lur.

Etter å ha skrevet om hva jeg opplevde før på dagen - ønsket jeg også å gå til Den Øvre Salen - men dessverre kom jeg meg aldri dit tidsnok.


Som du skjønner på filmen over - så sliter jeg noe med lyden på noen av programmene som kan filme. Jeg er ofte nødt til å bytte - for å sikre meg lyden. Men her snakker jeg om The Upper Room - eller Øvre Salen - der pinseilden skulle falle - om jeg da klarte å finne frem - noe jeg ikke gjorde. Men jeg fant noe annet...

Jeg kom frem til Mount Zion - så så jeg ett buss-turister som strømmet inn ett sted - alle sammen - så jeg bare fulgte på:
Ett museum for Menachem Begin som styrte som president i Israel fra 1977 til 1983. Her er inngangen:


Jeg gikk så inn for å sjekke museet - som virket moderne - og kanskje noe kjedelig. Men her noen viktige ting Begin var med på:1981 etter å ha bombet den irakiske reaktoren - noe hele verden
burde være glad for. Statsminister Begin og forsvarminister
David Ivri


Et eldre bilde av Begin sammen med Jabosinksy
Det var flere minnebilder der - men grunnen til at jeg tar med Ze`ev Jabotinsky - er fordi Gud brukte han som en profet - for å advare jødene at de måtte gjøre slutt på å leve i utlendighet (gallut) - ellers ville utlendigheten gjøre slutt på dem. Men de bare lo av ham eller tok han ikke alvor. Dette var en tid hvor det var en åpning til at jødene kunne ha kommet inn til Palestina - men de så ikke noen fare. Ikke lang tid etter - så dukket Hitler opp - og resten er historie.

Det er sjelden folk gidder å høre på profeter - og tror de bare farer med eventyr. Det er vanskelig - når Gud åpenbarerer fremtiden og ser mørke skyer - og de fleste tror du er en tulling. Men en sann profet har ett budskap som har kraft til å redde de som hører - bare man ikke herder seg - men lar hjertet være åpent.

Omskjæring
Uansett - jeg gikk så videre opp igjen - og var på vei ut. Men så hørte jeg sang i kafeterian. En haug med folk var samlet der - og de sang så himmelsk vakkert - jeg gikk inn og stilte meg bakerst og begynte å filme. Jeg visste ikke at jeg kom over en gammel jødisk sermoni:


Jeg visste ikke hva jeg var kommet over - jeg ble bare bergtatt over
Han forklarte meg hva som skjedde - på perfekt
engelsk
stemningen og sangen. Men en jøde sto ved siden av meg - og spurte om jeg visste hva som skjedde. Jeg sa jeg ikke visste det. Så han begynte å forklare at det var en omskjærelse av ett guttebarn - på den 8 dagen etter fødsel - og at moren var fra Etiopia og faren var jødisk - derfor var det blandet m
ed folk fra Etiopia og Israel i selskapet. 

Jeg følte jeg var på hellig grunn - og Guds Ånd var såpass nær og mektig - at Ånden rørte meg på dypet. Jeg følte at tårene nesten begynte å renne. Jeg var ikke så nærme at jeg fikk seg hva som skjedde - men det var heller ikke så viktig. Jeg sto bakerst - for jeg var ikke endel av selskapet. Men så det som stor nåde - å få lov til å overvære dette. Her er litt mer fra sermonien, mer mot slutten:Guds kraft var så sterkt - at det nesten var vanskelig å stå på bena. Da jeg kom ut - begynte Ånden å tale til mitt hjerte. Han sa:

"Du har stått opp for mitt folk, for jødene, du har forsvart dem og aldri kompromisset på det. Derfor lar jeg deres kjærlighet komme tilbake på deg".

Jeg har hatt mange spesielle opplevelser denne uken - og ja, jeg føler at det har vært åpne hjerter fra mange jøder - og en kjærlighet - enda de fleste av dem visste ikke hvem jeg var. Jeg hadde ingen israelsk flagg, ingen David Stjerne - jeg så bare ut som en turist. Men noen ganger - i noen situasjoner når de feiret - så var det som de bare åpnet hjerte dørene for meg - og lot meg føle deres glede på en sterk måte. Å kjenne at Gud er så nær - når du er sammen i deres feiringer - er helt spesielt.

Det er ingen tvil - om at Israel er profetenes land - og der Ånden har sin bolig - selv over jøder som ikke kjenner deres egentlig Messias - men de vil snart få se Ham. Det har vært en spesiell tur - og jeg vet  virkelig ikke hva som venter meg neste dagene - eller om det venter meg noe mer spesielt. Det er opp til Herren selv å bestemme det. Takk Jesus, for du er god!


Her er hovedpersonen i dette bibelske dramaet
Fra utsiden av festlokalet/museet - hvor omskjærningen foregikk


Snudde man seg fra Museet - så så man dette. Tror det var endel av
gamlebyen

Etter dette - så rotet jeg meg opp og ned Mount Zion - ettersom de
"Bibel Fjellet" sto det på dette fjellet
på veien opp og ned - til jeg ruslet hjemover
elektroniske kartene ikke visste om det var oppe eller nede den Øvre Salen var - men så fikk jeg melding om at den var stengt kl 1800 - så da var det bare å rusle tilbake til herberget.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar