Korset - Veien til Gud

Korset - Veien til Gud

onsdag 18. april 2018

18 april 2014 - Israels 70 års jubileum

Jeg skal skrive litt om mine opplevelser idag - men jeg tror ønsker å ta med dette først - hvordan de feirer - rett her i nabolaget jeg nå bor i:

Så jeg inviterte meg selv på en Israelske fest - hvor man samlet barn - unge små til litt eldre tenåringer - gutter sto på den ene siden av ett forheng - og danset, sang og festet. Jentene sto på den andre siden og gjorde det samme - men ropte så høyt de kunne. Men da guttene så at jeg dukket opp - så flokket de seg rundt meg. Og lurte på hva jeg het og hvor jeg kom fra. Og så begynte de å rope enstemmig "Tore, Tore". Så dro deg meg midt inn i flokken, og jeg fikk lov til å være med å danse i ring sammen med dem - hånd i hånd. Jeg var nok sliten etter alle turene jeg hadde - så jeg måtte gi meg litt over.

Men de kom til meg flere ganger - og spurte og lurte. De var åpne og nysgjerrige. Dette var deres 70 års jubileum - og de hadde alt som Norge har kjempet for å kvitte seg med : Åpne hjerter, ungdommelig uskyld, barnslige gleder, og en utrolig glede over det enkle. De danset i flere timer - og sendte opp raketter i ny og ne. Deres feiring startet i kveld - etter kl. 1900 (jødisk dag begynner da - og slutter dagen etter på samme tid).

Jeg følte at hele nervesystemet ble oppfylt av deres kjærlighet og enkle glede over at en fremmed kom og ville ta del av deres fest. Det var ingen fordommer, ingen baktanker - bare enkle barn med store åpne hjerter.Han ablegøyen over - spøkte med meg - og plutselig dukket han opp når jeg tok bilder og "forstyrret" bildene. 

Og da jeg tok et bilde av jentene når de danset - så plutselig samlet de seg alle sammen for å bli avbildet:

Etter å vært kristen i 30 år - tror jeg enda jeg har til gode å ha opplevd noe lignende i noen som helst norsk menighet. Har vi mistet fokusen på det å glede oss over at fremmede kommer på besøk - å være gjestfrie - være barnslig enkel ved det å kommunisere og ha kontakt med folk? Ja, jeg tror vi har mistet det Himmelen er full av - Barnslig enkel glede og det å glede oss over det enkle.

Jeg klarte idag å forville meg inn på palestinsk område i gamlebyen - hvor jeg også møtte barn og ungdom - men det føltes som de var sinte og formørket. Kanskje fordi deres sjel er fylt med forferdelse over Jubileumet Israel har nå. Men også det hatet som deres foreldre og palestinske myndigheter hele tiden fyller deres sinn og hjerter med. Jeg følte at de var truende - og fikk beskjed om at det var forbudt å gå videre (ingen åpne hjerter der for en turist som hadde forvillet seg inn) - så jeg trakk meg raskt tilbake.

Og det forteller meg også hvor i verden Norge ligger - de støtter der hatet, fordommene og mørket sitter - og så blir også Norge likt som de man er venner med og støtter med hele seg.

Du må huske at jødene har over snittet intelligens når det gjelder det meste - mange store selskaper kjøper opp israelske teknologiselskaper - for å være fremst i å lage PC deler, deler til bil, ulik bilteknologi, Mobiltelefon deler etc. etc. Selv inn i PC`en din - så har jødene lagd deler som du må ha - for at maskinen skal fungere - som teks. Intels brikker. Så da forstår du at barnslig glede betyr ikke å være dum - men heller tvertimot. Jødene lager medisin som kurer mange folk - og er fremst på mange områder der - tenk om ikke Hitler hadde drept 6 millioner jøder - kanskje det nå da hadde vært oppfunnet kreft medisin og masse annet - som hadde reddet mange liv. Vi vet virkelig ikke hva vi gjør - når vi hater jødene - og støtter araberne.

Tenk etter hva de muslimske landene i Midtøsten produserer: Først og fremst olje og så terror. Ikke så mye annet. Likevel så vil vi heller ha olje for vår behagelighet - og terror er helt greit bare vi får det sorte gullet - og så vil vi ofre jødene for alt annet godt som de gjør for vår hverdag og i de tingene vi er så avhengig av. Vi kan klare oss uten olje - men ikke jødene. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar