Korset - Veien til Gud

Korset - Veien til Gud

mandag 12. mars 2018

12 mars 2018 - Del 2 - Fristelsene mot Mannen

Mann og kvinner er skapt veldig forskjellige. Og det skaper
grobunn for konflikter - i media, sosiale medier, jobben, hjemmet etc. Fordi Gud skapte de forskjellige - og for å forstå det motsatte kjønn (bare så det er sagt - Gud skapte ikke flere enn 2 kjønn) - så trengs det en god del innsikt, visdom og forståelse.

Når det gjelder driftene, så vil en mann tenne på det han ser med øynene - mens en kvinne oftest tenner på en helt annen måte - via varme, gode ord, at du viser respekt, omtanke og gjerne holder ditt begjær i tømme. Bare denne åpenbare forskjellen - er en stadig hodepine i media, politi og domstolene - over soveromsvoldtekter, hvor man ikke vet grenser, man tror at den andre gir tilnærminger - når det viser seg at det ikke stemmer etc.

Ettersom synden har tatt over og oversømmer verden - så ligger det et hav av menneskesjeler - menn og kvinner - i åndelig rennestein. Og å være En Guds Mann - Kalt av Gud - å navigere seg gjennom alle fristelser og alt som ønsker din oppmerksomhet - vil idag koste deg mye mer enn noen gang i historien. 

Den evige skatten - som holder Gudsmannens fokus
Egentlig så må man ha dette målet, hvor man fokuserer på hvilken skatt du vil få i det Evige - og at du både elsker og frykter Herren - være det som vil få deg til å holde ut til den dagen du dør - eller blir hentet hjem av Herren. Jesus viser denne lignelsen:

"Himmelriket er likt en skatt som var gjemt i en åker. En mann fant den, dekket den til igjen, og i sin glede gikk han bort og solgte alt han eide, og kjøpte åkeren." Matt. 13:44.

En mann som ikke har en visjon - om at han faktisk er nødt til tider å kunne ofre ALT - som står i Veien for din relasjon med Kristus - vil nødvendigvis aldri komme frem til det Evige. Du må ha fokusen - og det kan bare gjøres ved at du ser Kristus som en større skatt enn alt som er her nede.

Og på samme måte som Gud også i disse frafalls tider reiser opp Gudsmenn, så reiser satan opp fristelser og feller for de. Og det ytterste han bruker - er som regel kvinner - ja selv kristne kvinner. Og kvinner som er under innflytelse av urene ånder - har makt til å forføre - og har makten til sex. Det er en gave Gud ga til kvinnen - hvor mannen ikke har den kraften på noen måte. Hans makt er på en annen måte. 

Fristelser mot Guds mannen
En mann kan komme inn i ett rom - intetanende - og så kommer det
et enormt følelseshav mot deg - uten at du skjønner hvorfor. Som jeg skrev om i mitt forrige innlegg - en kvinne kan begjære deg, såkalt "forelske" seg i deg - uten at du er med på det. Og til sist så vil du bli påvirket av tankene og følelsene fra det mennesket. Når du etterhvert plukker opp hvor signalene kommer fra - så er det opp til deg hvordan du handler i forhold til det. Å gi etter for fristelsen - er en falitt erklæring for dit trosliv. Bibelen sier :

"For dette er Guds vilje: at dere skal være hellige, så dere holder dere borte fra hor.  Hver av dere skal vite å vinne seg sin egen kone i hellighet og ære,  ikke i sanselig begjær som hedningene; de kjenner jo ikke Gud." 1 Tess. 4:3-5.

Og bibelen sier også "....ikke Satan skal få bedra oss. Hva han har i sinne, det vet vi" 2 Kor. 2:11.

Hva har satan i sinne?
Men vet vi virkelig hva Satan har i sinne? Vet vi hvor slu han kan være - når Han banker på din hjertedør? Noen er våken og forstår - men de fleste forstår ikke hvor åndelig ting kan være - selv en liten gryende flørt kan gi uante konsekvenser. Følelser er ikke direkte feil (når du ikke selv har satt den igang) - for du kan ikke hindre fuglen å fly over hodet dit - men du kan derimot hindre den å bygge rede nettopp på dit hode. Redet bygger du når du tillater fristelsen å komme inn i ditt liv.

Historien om kvinnen som ville ødelegge en kallelse
Jeg skal fortelle en historie jeg hørte, som Roberts Liardon fortalte på en konferanse. Konferansen var en eller annen gang på 90 tallet  - og jeg forteller etter hukommelsen. Historien forteller hvordan en type åndsmakt fungerer og påvirker.

Roberts Liardon var på vei ned trappen - da hele rommet ble fylt av en sky. Og ut av den skyen dukket det opp en engel. Engelen begynte å prate med han. Robert hadde ett såkalt Ministry - en evangelisk tjeneste - med ansatte/frivillige under seg. Engelen viste han en kristen mann i hans tjeneste som var kjæreste med en kristen kvinne - også hun var med i Roberts tjeneste.

Så 2 kristne som var sammen i samme tjeneste - hører vel bra ut. Men Engelen begynte å peke på kvinnen - og fortalte at hun hadde en uren ånd i seg - den ånden hadde en oppgave - å ødelegge mannens guddommelige kallelse som var lagt i han fra barnsben (alle kallelser til alle mennesker er lagt der siden du blir skapt i mors liv - det er opp til deg å bruke forvalte den til Hans Ære).

Så fikk han en visjon - at de hadde hatt sex før ekteskapet - hun ble gravid - og Robert så ambulansen kjørte henne til fødeklinikken for å føde. Da måtte de gifte seg. Og den tjenesten mannen hadde - ble da fanget i ekteskapet med den kvinnen - som hadde en ånd som ville hindre han i å komme i tjeneste. (Bare så det er sagt - å ha en kallelse - handler om å betjene andre mennesker - så de kan få møte sine behov - helbredet, opprettet, befridd ol. alt ettersom de ulike kallelse de ulike tjenestene har - og en som lever ut sin kallelse - er med å ødelegge satans rike - derfor er det også strid mot de som vandrer med Gud).

Da synet var over - så hadde Roberts gått ned trappen og satt seg i sofaen. Han kunne ikke huske at han gikk ned - men der satt han iallefall. 

Så kontaktet han mannen - og fortalte synet. Mannen fikk kalde føtter. Og løp for livet - bokstavelig talt. Han dro fra tjenesten og gjorde det slutt med kvinnen - uten å fortelle hvorfor. Men ånden i kvinnen visste at det var Roberts som hadde gitt han advarselen. Og da begynte kvinnen å egle seg på Robert i flere dager - hvor hun sa upassende og irritable anklagelser, mens hun ofte fulgte etter han. Robert sa ingenting - og forsvarte seg ikke. Men etter noen dager - så kom Guds Ånd over han - og han snudde seg rundt - og konfronterte ånden (og kvinnen) - og kvinnen ble satt ettertrykkelig på plass.

Kvinnen flyktet da fra Roberts tjeneste. Etter en stund - så skjedde akkurat det samme som Robert hadde sett i synet. Kvinnen fant en annen Gudsmenn med en kallelse - og de ble sammen - så ble hun gravid - og kjørt til sykehuset for å føde. Og de måtte gifte seg. Forstyrrelser i mannens ekteskap - hindret han i å komme ut i sin Guddommelige kallelse.

Skjønnhet kan korrumpere
Denne fortellingen - med Robert Liardon - så ser vi hvor spesifikt en ånd påvirket kvinnen til å gjøre handlinger som motarbeidet Gud og Hans Rike (har man en ånd - så blir den ett med din personlighet - og virker gjennom følelsene). Dette er egentlig ikke uvanlig - hvor kvinner har faktisk makt til å forføre. Det er det som ofte kan skje med skjønnhet - at man selvopphøyer seg selv til egen tilbedelse - vi ser akkurat det var det som fikk Lucifer til å falle - og bli satan. 

Lucifer så på seg selv og den skjønnheten som Gud hadde gitt ham (er man vakker - så burde man tenke at det er Gud som også har gitt deg det - og da burde man også gi Gud ære med det - akkurat som Ester gjorde) - og mente at han selv måtte få tilbedelse - istedenfor Skaperen. Når en kvinne blir mer opptatt av sine egne behov - og tråkker over alle typer åndelige lover - for å få dem - da burde du være våken og ikke la deg manipulere. 

Lage regler for å kunne leve ett Hellig liv
Nå er de fleste kvinnene jeg har møtt veldig greie og ordentlige. De fleste har jeg bare godt å si om. De fleste har respekt for at du er gift og har barn. Men så er det disse få - som til tider stikker opp sine hoder - og ønsker noe mer - og som har ulike måter å få din oppmerksomhet på. Når man merker det - så bruke alle muligheter du kan - for å slukke alle typer følelser - og la det dø ut. I de fleste tilfeller - så bruker dette å være en god brannslukker av de følelsene - ved rett og slett neglisjere det. Man kan lage indre regler - for å ikke gi disse kvinnene ekstra oppmerksomhet, ikke være alene i samme rom som dem (om du da ikke må), ikke lytte for oppmerksomt til dem (en kvinne ønsker at noen lytter til de - og det kan ofte sette griller i hodet på dem - om du lytter til alle deres problemer - og være forståelsesfull) etc etc. 


Graham regelen
En historie om Billy Graham går noe som slik: I 1949 eller 1950, etter en av hans berømte evangelistiske møter, kom Graham tilbake til hotellrommet for å finne en naken kvinne som lå på sengen, klar til å forføre ham i et forsøk på å ødelegge hans tjeneste . Graham, forsiktig og ydmyk som vanlig, flyktet fra hotellrommet og straks gjennomført en regel som skulle komme til å bære sitt navn: Fra den dagen fremover ville Graham ikke reise (inkludert med bil), spise eller møte alene med en annen kvinne enn hans kone, ruth. Også dagens visepresident benytter seg av Graham regelen - les om den her.

Vi kan velge å leve som Samson  Dom. 13-16, en av Dommerne i Israel, - som tross sin kallelse og salvelse - hadde en svakhet i sin karakter - hvor den svakheten felte han til slutt. 

- Eller vi kan være som Josef, 1 Mos. 39, Jakobs sønn - som flyktet hals over hodet fra fristelsen

Trofasthet er Guds kjærlighet
Trofasthet koster. Verden snakker om kjærlighet - men egentlig mener de lyst og begjær. Det finnes selvfølgelig ekte kjærlighet i verden - men vi får si som Paulus, når han og de som var i skipet ble reddet på en øy - at de hadde mye menneskekjærlighet. Og det er bra - men Guds kjærlighet ligger på ett dypere plan. Dessuten liker Gud Trofasthet - som Ordet sier her:

"Mange mennesker roper høyt, hver om sin kjærlighet; men hvem finner vel en trofast mann?" Ords. 20:6.

Guds kjærlighet handler mye om Trofasthet. Og om man faller - så er også Gud trofast - om du angrer på dypet og bekjenner din synd. Gud vil alltid tilgi, tilgi og tilgi - 70 ganger 7 pr. dag. Og det må være oppmuntrende for oss alle - at Han alltid vil tilgi! Om vi også tilgir vår neste - når de forbryter seg mot oss!

Ulike typer kjærlighet
Vi har Agapa - som er den kjærligheten som bare gir og gir - og kan bare gis ved rent hjerte utifra Guds hjerte (hadde du vært omsluttet av Guds Agapa - bare i ett minutt - så hadde du søkt det hele livet. Det finnes ingenting i verden som kan sammenlignes med det).

Vi har Philieo - den kjærligheten mellom venner

Og vi har Eros - den kjærligheten mellom ektepar - altså sex.

Det er de typen kjærligheten Bibelen snakker om. Guds kjærlighet redder mennesker for Evigheten (Joh. 3:16) - verdens oppriktige kjærlighet kan hjelpe deg her og nå - men aldri for Evig Frelse.

En Guds mann kan ikke strekke seg etter verdens begjær - og heller ikke det urene som ofte kan finnes i Menigheten! Man må vokte sitt hjerte uansett hvor man går og beveger seg - for satan har erklært krig mot deg - helt til din dødsdag - når du drar hjem til Herren!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar