Korset - Veien til Gud

Korset - Veien til Gud

fredag 6. januar 2017

7 januar 2017 - Jesus har satt meg fri og helbredet alle sår


Det er vanskelig å se på 32-åringens vakre ansikt i dag at hun har lagt et voldsomt liv med 
overgrepsproblematikk, tung rus og kriminalitet bak seg. Hun er et levende bevis på at ingenting er umulig for Gud.

Misbrukt som barn
- Jeg ble født i USA. Far var gift med en annen dame. Jeg var to år da jeg og mor flyttet
hjem til Norge, begynner Ivey. Fra hun var fire år vokste hun opp hos mor og bestemor på Ellingsøy ved Ålesund.

 - Det var da min mor traff stefaren min, som var narkoman, at alt det vonde begynte å skje, fortsetter hun. Tanya Eline har fire halvsøstre som moren fikk med ham.

- Det var ofte mye bråk og krangling hjemme. Mor hadde mer enn nok med å ta seg av lillesøstrene mine og sin narkomane mann. Hun hadde liten tid til meg. Mor visste nok ikke helt hva som foregikk, men jeg tror hun må ha hatt en mistanke, mener Ivey. For fra hun var litt over to år til hun var 26 år ble Tanya Eline Ivey utsatt for stadige seksuelle overgrep. 

- Det var hele 13 overgrepssaker. Gjerningsmennene var i både fra familien og ukjente.
Noen av sakene kom for retten, men hun vil ikke detaljere det mer, sier hun.

Ruste seg som 11-åring
Tanya Eline Ivey husker godt hvorfor hun ruset første gang  da hun bare var 11 år.

- Jeg hadde det veldig vondt. Jeg prøvde å holde det skjult ved å bli innesluttet og heltapatisk. Noen trodde til og med at jeg var «evneveik», sier hun. Det gikk generelt dårlig på skolen. Men hun gjorde det bra i de kreative fagene.

- Jeg skulket ofte. Diktet opp at jeg hadde vondt i hodet. Jeg begynte på videregående.Første året gikk det ganske bra, men så falt jeg tilbake til rusen. Jeg ruset meg i til sammen 11 år i løpet av ungdomstiden. Aller verst var det fra jeg var 16 til jeg fylte 26 år, sier Ivey. Hun var ensom, alene og sov lite. For å holde seg våken, ruset hun seg på masse amfetamin. Hun har iløpet av disse årene misbrukt de fleste narkotiske stoffer.

 I fengsel for ran
 - For å finansiere misbruket, solgte jeg stoff. Jeg var egentlig smart, så jeg unngikk å bli tatt av politiet. En gang ble jeg pågrepet, men de fant bare mindre mengder på meg. Men en gang begikk jeg ran for å skaffe penger til eget forbruk. Det var i 2002. Jeg fikk en fengselsdom på ti måneder, men slapp ut tidligere på grunn av god oppførsel, forteller hun. Tanya Eline Ivey skulle gjerne vist foto av hvordan hun så ut den gang. Hun veide bare 32 kilo.

 - Alle blodårene var fulle av nålestikk. Flere ganger ble jeg hentet med ambulanse og var så å si død. Sykehuspersonell sa at om jeg fortsatte, ville jeg dø av hjerneblødning eller hjertestans, forteller hun. Hun var til slutt bare en skygge av seg selv og så svak at hun på det verste måtte ha

en miljøarbeider til å kjøre seg om hun måtte ut. - Og jeg var psykisk ødelagt. Slet med angst og fortvilelse, minnes Tanya Eline. Hun ble nærmest tvangssendt til Evangelisenteret. Kom først til Åsen i Kristiansand, hvor hun var et halvt års tid. Deretter til Hopen Evangelisenter i Florø. Det var i 2004.

Sa ja til Jesus
Det var da hun bestemte seg for at hun måtte endre livet sitt.

- Jeg ville ta imot Jesus på ny, for jeg har alltid hatt Herren med meg. Mor var ikke kristen på det tidspunktet, men bestemor var kristen. Hun har alltid vært min styrke og støttet meg. Jeg husker at hun satt ved sengen min og bad aftenbønn da jeg var liten. Da jeg var seks-syv år, lærte hun meg mange fine kristne sanger. Så helt fra jeg var bitte liten lærte jeg å søke tilflukt hos Herren. Selv den tiden jeg ruset meg som verst, ba jeg alltid om beskyttelse da jeg dro ut. Og jeg hadde Bibelen med og leste i den, forteller Ivey. 

Etter at hun omvendte seg til Jesus, gikk det bra en stund. Hun gikk på skole og utdannet seg til møbelsnekker. 

- Så kom traumene! Men så mange år med rus, kriminalitet og ikke minst serien med seksuelle overgrep hadde satt sine spor i den unge jenta. Med full kraft innhentet traumene henne, for livshistorien var så tøff at hun ikke våget å prate med noen om alt det hun hadde opplevd.

- Det ble for vanskelig. Jeg rømte fra Evangelisenteret og begynte å ruse meg igjen. I 2006 ruset jeg meg tungt igjen. Jeg ble sendt til flere behandlinger, var en kort tid i fengsel, innlagt på psykiatriske klinikker og var innom Veksthuset i Molde. 

- Men min historie var for tøff for hjelpeapparatet, så jeg ble forkastet. De kunne ikke hjelpe meg. Det ble stadig verre, og i noen måneder bodde jeg ute på gata, forteller Tanya Eline Ivey  

Ropte til Gud
I april 2006 ble hun enda en gang utsatt for en voldtekt.

- Det var da jeg bestemte meg for at jeg aldri mer skulle oppleve å ha det så vondt. I løpet av tre dager klarte jeg å kutte ned stoffmisbruket. Den 19. april 2006 ropte jeg til Gud av full hals «Hjelp meg!». Og jeg lovde å være lydhør og gjøre alt Han ba meg om og følge Ham fra nå av. Og det ble dagen jeg ved Guds hjelp kuttet ut stoff, og Jesus kom for fullt inn i livet mitt, sier Tanya Eline Ivey som har vært rusfri siden.

Men det skulle bli en lang og tung vei hun måtte gå for å bli helt fri.
- Flere ganger ble jeg tvangsinnlagt på psykiatrisk av mor og søster. Jeg var psykotisk. men på en underlig måte hadde jeg full visshet om at Jesus var med meg. Uten at jeg var helt klar over det, fastet og bad jeg i tre døgn mens jeg var innlagt på psykiatrisk. Da slapp sykdommen taket, og jeg kom til meg selv, sier hun. Mor hadde blitt herlig frelst på det tidspunktet.

Besatt av åndsmakter
- Etter alt jeg hadde vært borti gjennom flere år, hadde jeg åpnet opp dører for åndsmakter som begynte å manifestere seg, sier Tanya. Hun bodde hos moren, som ba og ba og til tider måtte ligge oppå datteren flere netter når åndsmaktene rev og slet i henne.

- Mor ringte til pastorer i flere menigheter for å få hjelp til å drive åndsmaktene ut, men hun ble ikke trodd. I Norge er ikke dette vanlig, mener Ivey. Til slutt slapp likevel alt det onde taket. Det er nå tre år siden.

Gjenopprettet av Jesus
- Gud har på mirakuløst vis gjenopprettet meg og leget alle sår. Jeg har opplevd en indre helbredelse og har blitt satt i stand til en profetisk tjeneste, som er min nådegave.
Min mor og hennes venninner har en husgruppe hjemme hos oss. Det var der det kom et budskap i tunger som mor tolket, og nådegaven ble utløst, forteller Tanya Eline Ivey. Hun forteller at Gud også har gjenopprettet hele familien; også stesøstrene som lå under for rus.

- Stefar er nå på Evangeliesentret og er løst og frelst og kommer ut nå i desember.
Lillesøster på 23 år er inne i en prosess og også snart fri, sier hun glad.

Egen bedrift
På toppen av det hele har Tanya Eline Ivey stiftet egen bedrift og har fått masse arbeid
og kunder, særlig fra Oslo, Ålesund og Bergen. Bedriften er et lite trykkeri som hun startet i august 08. Hun jobbet først i et trykkeri som gikk konkurs og startet for seg selv i de samme lokalene.

- Trykkeriet jeg startet, er verdibasert. Jeg støtter Israel, jeg jobber opp i mot å kunne trykke og designe klær med bibelske motiv, samt motiv med håp, humor og glede. Dette er i motsetning til verdens dødningsymboler. Jeg har også i regi av bedriften begynt med rusforebyggende tiltak i skolen, der jeg forteller min historie før jeg traff Jesus og hvilke velsignelser som har fulgt i etterkant, sier hun. Hun ønsker at bedriften hennes, «Power Print», skal være som et «fyrtårn i mørke».

Mangler penger
Hun hevder hun har blitt stanset av janteloven enn en gang. Igjen skulle fortiden hennes bli en bremsekloss. Tanya Eline Ivey fikk nei fra alle banker da hun ba om 150.000 kroner i lån for å bygge bedriften sin videre opp.

- Jeg har jo ingen sikkerhet  og skylder dertil en masse penger, sier hun. Derfor er hun nå ganske fastlåst, og må skaffe middler på annen måte. Hun sier at Gud likevel har åpnet nye dører. Så inntil videre har Ivey jobb som kantinemedarbeider.

 - Og jeg forresten holder også på å planlegge min første kunstutstilling med akrylbilder. Det er profetiske motiver, ledet av Guds Ånd. Utstillingen blir her i Ålesund over nyttår, forteller hun.

Tanya Eline Ivey vet hvorfor hun har klart å legge alt det vonde bak seg og komme videre. Før slet hun med bitterhet, nag og vonde assosiasjoner. Ikke-kristne har vanskelig for å forstå at det er mulig å bli satt fri og bli så totalt gjenopprettet.

- Nøkkelen er tilgivelse. Jeg har tilgitt alle som har gjort meg vondt. Nå kan jeg snakke om livet mitt uten at det plager og forfølger meg. Jeg har klart å sette en strek over alt det vonde som har skjedd. Men det hadde jeg ikke greid uten Jesus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar