Korset - Veien til Gud

Korset - Veien til Gud

onsdag 19. oktober 2016

19 Oktober 2016 - Når sosialismen tok over i Østerrike i 1938

Kitty Werthmann overlevde Hitler.
"Det jeg skal fortelle deg er noe du har sikkert aldri hørt eller lest i historiebøkene," liker hun å fortelle sitt publikum.
"Jeg er et vitne til historien. 
"Jeg kan ikke fortelle deg at Hitler tok Østerrike av tanks og våpen; det ville forvrenge historien.
Vi stemte ham inn."

Hvis du husker handlingen i Sound of Music, Von Trapp-familien flyktet over Alpene snarere enn å overgi seg til nazistene. Kitty var ikke så heldig. Hennes familie valgte å bo i hjemlandet Østerrike. Hun var 10 år gammel, men lys og klar. Og hun er tidsvitne.
"Det var ett valgskred - 98 prosent av stemmene fikk Hitler,» forteller hun.
Hun var ikke gammel nok til å stemme i 1938 - da hun nærmet seg hennes 11-årsdag. Men hun husker.

"Alle tror at Hitler bare rullet inn med sine tanks og tok Østerrike med makt."
Men det skjedde ikke.

Hitler var velkommen inn i Østerrike

"I 1938, Østerrike var i dyp depresjon. Nesten en tredjedel av arbeidsstyrken vår var arbeidsledig. Vi hadde 25 prosent inflasjon og 25 prosent banklånrente.
Bønder og forretningsfolk ble erklært konkurs daglig. Unge folk dro fra hus til hus for å tigge etter mat. Ikke det at de ikke ønsket å jobbe; det var rett og slett ikke noen jobber.

"Min mor var en kristen kvinne og trodde på å hjelpe mennesker i nød. Hver dag vi lagde en stor kjele med suppe og brød til å mate de fattige, sultne menneskemr -. Ca 30 daglige '
"Vi så til vår nabo i nord, Tyskland, der Hitler hadde vært ved makten siden 1933.» forteller hun. "Vi hadde blitt fortalt at de ikke hadde arbeidsledighet eller kriminalitet, og de hadde en høy levestandard.

Venstre: Østerrikske jenter ønsker Hitler velkommen

"Ingenting ble sagt om forfølgelse av en gruppe - jødiske eller på noen annen måte. Vi ble ledet til å tro at alle i Tyskland var fornøyd. Vi ønsket på å ha det samme livet i Østerrike. Vi ble lovet at en stemme på Hitler ville bety slutten på arbeidsledighet og hjelp for familien. Hitler sa også at bedrifter ville bli hjulpet, og bøndene vil få gårdene sine tilbake.

"98 prosent av befolkningen stemte for å annektere Østerrike til Tyskland og vi fikk Hitler som vår hersker.

"Vi var overlykkelig," husker Kitty ", og i tre dager danset vi i gatene og hadde parader med levende lys. Den nye regjeringen åpnet opp store feltkjøkken og alle ble matet.

Høyre: Østerrikerne hilste

"Etter valget ble det utnevnt tyske embetsmenn, og som et mirakel, hadde vi plutselig lov og orden. Tre eller fire uker senere, så var alle ansatt. Regjeringen sørget for at mye av arbeidet ble skapt gjennom Public Work service.

"Hitler besluttet vi bør ha like rettigheter for kvinner. Før dette var det en skikk at gifte østerrikske kvinner ikke arbeidet utenfor hjemmet. En sunn og sterk mann ville bli sett ned på om han ikke kunne forsørge familien. Mange kvinner i læreryrket var opprømte at de kunne beholde jobbene de tidligere hadde blitt pålagt å gi opp for ekteskap.
"Da mistet vi trosopplæring for barn

Poster som fremmet "Hitlerjugend"

"Vår utdanning ble nasjonalisert. Jeg deltok på en meget god offentlig skole. Befolkningen var overveiende katolske, så vi hadde religion i våre skoler. Dagen vi valgt Hitler (13 mars 1938), gikk jeg inn på min skole å finne at krusifikset  var erstattet av ett bilde av Hitler, hengende ved siden av et Nazi flagg. Vår lærer, en meget hengiven kvinne, sto opp og fortalte klassen vi ikke ville be eller ha religion lenger. I stedet, sang vi "Deutschland, Deutschland, Uber Alles", og hadde kroppsøving.

"Søndag ble National Youth Day med obligatorisk oppmøte. Foreldrene var ikke fornøyd med den plutselige endringen i læreplanen. De ble fortalt at hvis de ikke sender sine barn, vil de motta en strengt brev med en advarsel første gang. Den andre gangen ville de bli bøtelagt tilsvarende $ 300, og den tredje gangen ville de havne i fengsel. "

Og så ble ting verre.

"De første to timene besto av politisk indoktrinering. Resten av dagen hadde vi sport. Ettersom tiden gikk, så elsket vi timeplangen vår. Vi hadde så mye moro og fikk vårt sportsutstyr gratis.

"Vi ville gå hjem og frydefullt fortelle foreldrene våre om den fantastiske tiden vi hadde.
"Min mor var veldig misfornøyd," husker Kitty. "Så etter en tid, tok hun meg ut av den offentlige skolen og satte meg i et kloster. Jeg fortalte henne at hun ikke kunne gjøre det, og hun fortalte meg at en dag da jeg vokste opp, ville jeg være takknemlig. Det var en veldig god læreplanen, men neppe noe moro - ingen sport, og ingen politisk indoktrinering.

"Jeg hatet det i begynnelsen, men følte at jeg kunne tåle det. Hver ledige stund eller ved ferie, gikk jeg hjem. Jeg vil gå tilbake til mine gamle venner og spørre hva som skjer og hva de gjorde.


Høyre: Et pro-Hitler løp

"Deres løse livsstil var veldig skremmende for meg. De levde uten religion. Innen den tid, ugifte kvinner ble æret om de fikk en baby for Hitler.

"Det virket merkelig for meg at vårt samfunn endret seg så brått. Ettersom tiden gikk, skjønte jeg hvilken god gjerning min mor hadde gjort for meg slik at jeg ikke ble utsatt for den slags humanistisk filosofi.

"Da begynte mat rasjonering"
"I 1939, krigen startet og matrasjonering ble etablert. All mat ble rasjonert, og man kunne bare kjøpe med matkuponger. Samtidig ble det en full sysselsetting ved lov vedtatt, som betydde hvis du ikke fungerte, fikk du ikke et rasjonerings kort, og hvis du ikke hadde et kort, sultet du i hjel.

"Kvinner som bodde hjemme for å ta seg av sine familier, hadde ingen merkbare skille og ofte måtte ta jobber som var mer egnet for menn.

"Kort tid etter dette ble utkastet implementert.

Venstre: unge østerrikere

"Det var obligatorisk for unge, mannlige og kvinnelige, for å gi et år for å arbeide i korps," husker Kitty. "I løpet av dagen, jobbet jentene på gårdene, og om natten vendte de tilbake til sine forlegninger for militær trening akkurat som guttene.

"De ble opplært til å være anti-fly geværmenn og deltok i signalkorpset. Etter arbeids korpset, fikk de ikke dimmitere, men ble brukt i frontlinjene.

"Når jeg går tilbake til Østerrike for å besøke min familie og venner, de fleste av disse kvinnene er emosjonelle krøplinger fordi de ble brukt for å håndtere grusomhetene i kamp.

"Tre måneder før jeg fylte 18, ble jeg alvorlig skadet i et flyangrep. Jeg fikk nesten et bein amputert, så jeg slapp å gå inn i arbeidsmarkedets korps og til militærtjeneste.
"Når mødrene måtte gå ut i arbeidslivet, umiddelbart etablerte regjeringen barnehager.

"Du kunne ta dine barn som var i alder på fire uker gamle til skolealder, og ha dem der hele tiden, syv dager i uken, under total kontroll av regjeringen.

"Staten reist en hel generasjon av barn. Det var ingen kvinner med morsomsorg til å ta vare på barna, bare folk høyt utdannede i barnepsykologi. På denne tiden, snakket ingen at man hadde like rettigheter. Som vi visste vi hadde rett på.

"Før Hitler, vi hadde svært god medisinsk behandling. Mange amerikanske leger utdannet seg ved Universitetet i Wien".

"Etter Hitler, ble helsetjenestene sosialisert, og var gratis for alle. Legene ble lønnet av regjeringen. Problemet var, siden det var gratis, så skulle folk til legene for alt.
"Når den gode legen kom på sitt kontor kl 8 om morgenen, var det allerede 40 mennesker som ventet på han, og på samme tid, så var sykehusene fulle.

"Hvis du trengte en rask kirurgi, måtte du vente et år eller to for din tur. Det var ingen penger til forskning som det var til sosialisert medisin. Forskning på medisinske skoler stoppet opp, så de beste legene forlot Østerrike og emigrerte til andre land.

"I helsetjenestene, våre skattesatser gikk opp til 80 prosent av våre inntekter. Nygifte fikk umiddelbart et $ 1000 lån fra regjeringen for å etablere en husholdning. Vi hadde store programmer for familier.

"Daglig omsorg og utdanning var gratis. Videregående skoler ble overtatt av staten og skolepenger ble subsidiert. Alle var rett til gratis brosjyrer, som for eksempel mat frimerker, klær og bolig.
"Vi hadde et annet organ som skulle overvåke virksomheten. Min bror eide en restaurant som hadde firkantede bord.
"Offentlige tjenestemenn fortalte ham at han måtte erstatte dem med runde bord fordi folk kunne skade seg på hjørnene. Da sa de at han måtte ha et ekstra bad. Det var bare en liten meieri virksomhet med en snackbar. Han kunne ikke oppfyller alle kravene.
"Snart, gikk han ut av firmaet. Hvis regjeringen eide store bedrifter og ikke mange små eksisterte, kunne de ha kontroll.

"Vi hadde forbrukervern også"
Venstre: Østerrikske barna lojale mot Hitler

"Vi ble fortalt hvordan vi skulle handle og hva du skal kjøpe. Den frie bedriften ble i hovedsak avskaffet. Vi hadde et planleggings byrå spesialdesignet for bøndene. Agentene ville gå til gårdene, telle verdiene, og så fortelle bøndene hva de skal produsere, og hvordan de skulle produsere den.

"I 1944, jeg var student lærer i en liten landsby i Alpene. Landsbyboerne var omgitt av fjelloverganger som i vinter, ble stengt av med snø, forårsaker folk til å bli isolert.

"Så folk giftet seg og avkommet var noen ganger tilbakestående. Da jeg kom, ble jeg fortalt at det var 15 voksne psykisk utviklingshemmede, men de var alle nyttige og gjorde godt manuelt arbeid.
"Jeg visste om en, han het Vincent, en veldig bra kar. Han var en vaktmester på skolen. En dag jeg kikket ut av vinduet og så Vincent og de andre ble tatt med inn i en varebil.

"Jeg spurte min overordnede hvor de skulle. Hun sa til en institusjon hvor statens Helse Departement ville lære dem handel, og å lese og skrive. Familiene ble pålagt å signere papirer med en liten klausul om at de ikke kunne besøke dem på 6 måneder.
"De ble fortalt at besøk ville forstyrre programmet og kan føre til hjemlengsel.
"Ettersom tiden gikk, brev begynte å komme som sa at disse menneskene døde en naturlig, barmhjertig død. Landsbyboerne ble ikke lurt. Vi hadde mistanke om hva som skjedde. Disse menneskene var i en god fysisk helse og alle døde innen 6 måneder. Vi kalte dette dødshjelp.

"Så tok de våre våpen"

"Neste som kom var våpen registrering. Folk begynte å bli såret av skytevåpen. Hitler sa at den virkelige måten å fange kriminelle (vi hadde fortsatt  noen) var ved å matche serienumre på våpnene. De fleste innbyggerne var lovlydige og pliktoppfyllende marsjerte til politistasjonen for å registrere sine skytevåpen. Ikke lenge etterpå, sa politiet at det var best for alle å avskaffe sine våpen. Men da visste myndighetene hvem som hadde dem, så det var nytteløst å ikke etterkomme frivillig.

Venstre: Kitty Werthmann

"Ikke mer ytringsfrihet. Alle som sa noe mot regjeringen ble tatt bort. Vi visste at mange mennesker som ble arrestert, ikke bare jøder, men også prester og pastorer som talte ut.
"Totalitarisme kom ikke fort, det tok 5 år fra 1938 til 1943, for å realisere fullt diktatur i Østerrike. Hadde det skjedd over natten, mine landsmenn ville ha kjempet til siste åndedrag. I stedet ble det innført gradvis. Nå var våre eneste våpen kostehåndtak. Hele ideen høres nesten utrolig at staten, litt etter litt erobret vår frihet. "

"Dette er hva jeg var øyevittne til"
"Det er sant. De av oss som seilte forbi Frihetsgudinnen (USA) kom til et land med utrolig frihet og muligheter.

"Amerika er virkelig er det beste landet i verden.
"Ikke slipp friheten".
"Om Amerika faller, finnes det ingen steder å gå."

Read more at http://www.beliefnet.com/columnists/on_the_front_lines_of_the_culture_wars/2011/04/she-survived-hitler-and-wants-to-warn-america.html#sdAHJ5W2fDJYoqLQ.99


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar