Korset - Veien til Gud

Korset - Veien til Gud

tirsdag 17. april 2018

17 april 2018 - En tur i Israel

Å være i Jerusalem er helt spesielt. Det er en mektig ånd som ligger over landet og folket. Men alt som Gud har skapt - blir alltid utfordret av den onde. Derfor møter Israelittene mer motstand og hat enn hva normalt er for ett folkeslag. Som et jødisk ordtak sier "Hadde Gud bodd på jorden i ett hus - hadde menneskene knust hans vinduer". Israel er endel av Guds vindu her nede - og menneskene forsøker å knuse det som Gud har sagt er velsignet. Også mange kristne.
Baltic Air hadde faktisk ett bra fly - med god beinplass
og gode seter

Ben Gurion flyplass - Tel Aviv
Da jeg landet på Ben Gurion flyplass - og så flyplassen - så grep Herren min ånd og jeg kjente en gråt og en glede samtidig. Jeg takket Gud for det Han hadde gjort - ut av ingenting. Da Mark Twain var i Det Hellige Landet i slutten av 1800 tallet - så var det omtrent bare ørken. Men i takt med jødisk innvandring til sitt gamle land - så begynte landet å blomstre.

Israels sikkerhetsbehov
Israel har mer enn noe annet land få oppleve hat mot seg - og de må
Israelerne er mer åpne for å bli fotografert
enn nordmenn - det kan virke som nordmenn
er mer redd for sin sikkerhet - enn Israel
som virkelig har tøffe sikkerhetsproblemer
med sine indre og ytre fiender.
hele tiden beskytte seg mot fiender enten det kommer utenfra eller innenfra. Israel har tross alle fordommer fra den sosialistiske/kommunistiske verden en veldig frihet og kjærlighet til enhver etnisitet som bor under deres tak (selv om media forteller noe annet - så burde du være her og se selv). Men Israel tolererer ikke Islamsk terror fra palestinerne eller andre - de som vil komme mot dem med våpen - må regne med å få det samme tilbake. 


Da jeg gikk forbi ett busstopp - sto det en enslig Israelsk kvinnelig politi med ett maskingevær. Hun så morsk ut - så jeg lot være å spørre om hun ville være med på bilde. Men jeg sa hei - uten å få tilsvar. Men mye politi/militære betyr også trygghet for innbyggerne og vi turister. Jeg opplever å være mer trygg her enn hjemme i Norge.


Bet Norvegia
Fra Bet Norvegia
Fra her jeg bor i Bet Norvegia - en kristen Israel misjon (eller hva jeg skal kalle det) som driver denne - så kan jeg se jødiske gutter og jenter gå til skolen - noen med Kipa - andre uten. Voksne som traver av gårde til sine ting - eller slår av en prat. Hvor annet sted i verden kan israelittere føle seg mer trygg enn blant sine egne i sitt eget land? Hos sine hedniske herskere - så vet man aldri helt. Nylig ble en holocaust overlevende drept (og så brent) av en arabisk gutt i Frankrike - denne damen hadde faktisk en type mor sønn forhold til denne gutten fra han var 7 år. Hun gjorde aldri forskjell på noen. Dette forklarer hvorfor Israelittene trenger eget land å bo i - andre steder er det ikke trygt - heller ikke i Norge eller Sverige.

Gamlebyen Jeg var så uheldig å miste min koffert - eller ble den tatt? Jeg la den i bussen fra Tel Aviv til Jerusalem. Uansett - det sto igjen en koffert som lignet min - men som ikke var min. Så jeg var uten skift og
Gamlebyen
mye annet. Jeg måtte trave rundt - dødstrøtt (ettersom jeg kjørte nattfly) rundt i Jerusalem - uten å kjenne byens infrastruktur særlig godt - for å shoppe klær. Og jeg som hater klesshopping. Og jeg som er lang og noe overvektig - var det ikke lett å finne noe (Israelittene virker for det meste tynne og noe mindre enn mine 1.90). Men fant til slutt noe jeg kunne bruke - og så havnet jeg tilfeldigvis i Gamlebyen - med masse arabere som skulle selge alt mulige greier.

Gamlebyen: Kom og kjøp. Her trengs det å være bestemt mot pågående selgere.


Israel i modus av å feire
Israel feirer 70 år - nå til torsdag. Og biler kjører rundt med
Israelske flagg på taket eller andre steder - og det henger flagg overalt. Og fly sneide idag rett over der vi bodde - og bråkte sånn at vi ikke kunne prate med hverandre - og hvor bilalarmen til en nærliggende bil satte i gang å ule. Dette er uvanlig at det er så mye jagerfly aktivitet - men har med feiringen å gjøre. Vi så også flere israelske helikoptre som fløy 3 og 3 over oss.


Minnestund om Israels falne soldater

Jeg møtte disse soldatene som jeg tror øvede til minnekvelden som
Møtte disse soldatene på dagen - like i nærheten
av minnesermonien - så jeg tror de var med
var i kveld over falne Israelske soldater. 

Israel har mistet 23.000 soldater - og hver av dem er skrevet opp - og man minner dem - fordi ethvert liv i Israel er verdifullt - i motsetning til Allahs soldater - som elsker døden. Hamas er villig til å ofre sivilbefolkningen og små barn - for å fremme Allahs rike - men det bryr journalistene seg ikke døyten om.

Israel - løgn journalistikk - og vektere
Vektere står på muren - for å rope
advarsler til oss - men når skal vi lytte?
Er det noe journalister lyver om - så er det Israel. Og i hvilken grad du er involvert i Israel hat og omtanke for deres fiender - i samme grad er du en uærlig og upålitelig person. Som kristne skal vi elske palestinere - men aldri bøye vår vilje under det som de gjør. Å støtte deres handlinger - åpner opp for åndelige forbannelser - som i verste fall kan legge hele nasjoner i grus. Det er bare å lese Bibelen - så vil du se hva Gud sa om de nasjoner som hevet seg over Israel - hatet dem - forfulgte dem - gjorde ulykken deres verre - De fikk høste alt sammen i samme grad. Og våre journalister bedrar oss som nasjon - bort fra Sannheten. Og vi må alle - som en helhet i nasjonen - selv betale for det vi tror på. Tror vi på sannheten - så vil også velsignelse komme oss til del. Derfor velsigner vi Israel!

Jødene er nødt til å holde sammen
Jødene er ett spesielt folkeslag - de er stort sett uenig om det meste - og de drar også i hver sin retning i mange viktige spørsmål - samtidig vet de at de er nødt til å holde sammen - også med dem du ikke liker særlig godt - for på den måten så er de sterk mot sin fiende. Men enheten jeg ser her - er ikke på den måten at alle marsjerer i firkantet takt - og en autoritær leder de alle. Jeg opplever at det er mye større frihet i Israel i forhold til å kunne holde på det du tror på - selv sære ting - enn i Norge - hvor alt blir bare mer og mer ensrettet og kommunistisk. Det er mer demokrati her - hvor man løfter opp den enkeltes egne følelser om rett og galt. Så lenge man ikke bryter Israelske lover.

Israels militære mål
Israel har ett mål å styrke forsvaret - for om det faller - så er det heller ingen Israelitter som vil overleve. Derfor er den vanlige israelitten veldig opptatt av sitt forsvar - ettersom de sender sine gutter og jenter i livsfarlige situasjoner. De er nødt til å sette lit til dem for sin egen sikkerhets skyld - selv ikke USA har noen gang vært villige til å støtte dem når det har oppstått vanskelige situasjoner - Israel har alltid egentlig måtte stole på egen dømmekraft. Men fremgangen til Israelske militære evner - er ene og alene deres Gud. Derfor blir Israel også regnet å ha en av verdens mektigste militære kraft. Men det er ikke deres egen kraft som gjør at de lykkes.

Mer fra Minnestunden
Det var rørende å se denne minnestunden - hvor slektninger kom
Fra Minnestunden
opp og la krans for sin døde sønn/datter - som døde når hun tjente sitt land og sitt folk. Profesjonelle sangere som sang israelske sanger, militære som ramset opp flere døde soldater - hvor det var bilder i bakgrunnen av denne personen.

Og storskjermen hadde mange bilder av Israels virkelighet siden 1948 - nemlig krig. De ønsket det ikke - men det ble hevet på dem - de forsøkte å inngå fred - og fikk nei, nei og nei - selv da de ga bort Sinai ørkenen for fred med Egypts Answar Sadat - så ble det en kald fred med Egypt. Israel gjør hva som helst bare for at noen skal smile til dem - være positiv til dem - og være villig til å ha fred med dem. Men fiendeskapen til de rundt dem - er av et djevelsk mørke - som aldri vil ta sin ende - før Jesus dukker opp i Jerusalem - og setter sin trone der. Da først vil det bli fred på den da skakk-kjørte Jordkloden.

Fra Minnestunden

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar