Korset - Veien til Gud

Korset - Veien til Gud

lørdag 31. mars 2018

31 mars 2018 - 16 døde - over tusen skadet etter palestinsk konfrontasjon med IDF på Gaza grensen

Denne artikkelen er oversatt raskt - så ikke alltid perfekt norsk i forhold til den engelske artikkelen. Nyheten er skrevet med det første innholdet nederst - og for å få med begynnelsen - er det kanskje greit å begynne på bunnen.20 000 menn, kvinner og barn deltar på massedemonstrasjon, og krever palestinsk rett. IDF forhindrer grensebrytelser, sprer voldelige opptøyer.


En såret palestinsk kvinne blir evakuert under sammenstøt med israelske tropper, mens en teltby protesterer langs israelsk grense med Gaza, og krever retten til å komme tilbake til sitt hjemland, den sørlige Gazastripen 30. mars 2018.. (foto kreditt: IBRAHEEM ABU MUSTAFA / REUTERS)

Hentet fra Jerusalem Post


23:03 Abbas: 'Vi vil kreve beskyttelse fra FN og Sikkerhetsrådet'

PA-leder Mahmoud Abbas sa fredag ​​at Israel er ansvarlig for dødsfallene til Gaza-demonstranter som deltok i fredagens oppløp nær grensegjerdet.

'' Marsjene demonstrerer i dag at det palestinske folket ikke vil hjelpe til på noen plan som ønsker å lukke lokket på det palestinske problemet '', sa han.

'' Jerusalem vil forbli arabisk '', sa Abbas.

Den amerikanske beslutningen om å anerkjenne Jerusalem som den israelske hovedstaden skapte mye vrede i den arabiske og muslimske verden, noe som førte til at noen palestinerne hevdet at USA ikke lenger kan være en egnet fredsforhandler mellom israelere og palestiner.

 22:30 FN møtes for å diskutere Gaza etter opptøyene

PA-leder Mahmoud Abbas sa fredag ​​at Israel er ansvarlig for dødsfallene til Gaza-demonstranter som deltok i fredagens oppløp nær grense gjerdet.

''Marsjene demonstrerer i dag at det palestinske folket ikke vil hjelpe til på noe plan som ønsker å lukke lokket på det palestinske problemet '', sa han.

''Jerusalem vil forbli arabisk '', sa Abbas.

Den amerikanske beslutningen om å anerkjenne Jerusalem som den israelske hovedstaden skapte sinne hos mange i den arabiske og muslimske verden, noe som førte til at noen palestinerne hevdet at USA ikke lenger kan være en egnet fredsforhandler mellom israelere og palestiner.

 21:50 Hamas-talsmannen hevder at 16 er død etter opprør

Seksten palestinerne døde som et resultat av å delta i fredagsoppløpene ved grense gjerdet i nærheten av Gaza-stripen, sa Ashraf al-Qidra, en talsmann for Hamas i helsepartementet i Gaza.

Han sa også at 1.416 demonstranter hadde blitt skadet.

IDF uttalte at over 30 000 mennesker hadde deltatt i opptøyene, og at IDF-snikskytere bare brukte levende ammunisjon i tilfeller der gjerdet blir brutt eller når IDF-troppene skulle bli skutt på.

To terrorister var blitt oppdaget og nøytralisert av IDF-styrker nær grensegjerdet på Seder natt i fredags kveld.

Lørdag hadde blitt erklært en dag med nasjonal sorg av den palestinske myndighet for å hedre demonstranter som døde.

 21:24 Abbas erklærer dag for nasjonal sorg i PA

PA-leder Mahmoud Abbas erklærte seg lørdag for å være en dag med nasjonal sorg etter at 12 palestinske demonstranter døde under landsdagsopptøyene som fant sted ved grense gjerdet på fredag.

Mer enn tusen palestinerne ble skadet da IDF-soldatene brukte tåregass avfyrt av droner og skarpskyttere som fyrte av skudd for å forhindre terrorister i å bryte gjerdet eller skyte på israelske tropper.

En syv år gammel palestinsk jente ble oppfordret til å bryte gjerdet og ble returnert til foreldrene hennes, uskadet av IDF.

COGAT Head Maj. Gen. Yoav Mordechai brukte sosiale medier til å kontakte Hamas ved å minne om at bruk av barn er "skamfult" og mot islamsk lov, publisert via en muntlig tradisjon - som hevder at den minste alder i kamp er 15 år.

19:45 COGAT-direktør sier at Hamas bryter med islamsk lov ved å sende barn i kamp

En syv år gammel palestinsk jente ble presset mot sikkerhetsgjerdet og returnert til foreldrene sine av IDF-soldater under fredagens opptøyer som markerte den palestinske dagen for landet.

COGAT-sjefen Maj-Gen. Yoav Mordechai minnet Hamas at de ikke fulgte islamske tradisjoner ved å sitere en Hadith (ting som er sagt eller gjort av Islams grunnlegger basert på vitnesbyrd om folk som kjente ham) der en tilhenger av Muhammad sier at han introduserte seg til profeten ved 14 år og fikk ikke lov til å kjempe, men da han igjen spurte om å kjempe i en alder av 15 år - fikk han tillatelse.

'Har Mohammad sendt små jenter til farlige steder og konflikter?' 'Spør Mordechai,' 'Selvfølgelig ikke ... Hamas mener at det ikke er noe galt å risikere hvert barn i Gaza med døden, på en måte som er imot islam!' '

Å kalle til handlingens Haram [Skam], sa Mordechai  at det er "ikke noe større skam" enn å bruke barn.

19:27 IDF-styrker hindrer terrorangrep i nærheten av grense gjerdet

To terrorister åpnet ild mot IDF-styrkene nær grensegjerdet nord for Gaza-stripen på fredag. Militæret svarte på ilden og brukte en tank til å skyte på en Hamas stilling i nærheten. De to terrorister ble drept.

Ingen IDF-soldater ble skadet under ildutvekslingen.

IDF-talsmannen erklærte at dette er et annet bevis på at Hamas bruker fredagsprotestene for å utføre terrorangrep, men Israel vil ikke tillate at grensegjerdet blir en arena for terror.

Palestinske medier rapporterte at de to terroristene var Sari Abu 'Odeh og Hamdan Abu Amsha, stedet for angrepet var Beit Hanoun. 

18:58 12 Palestinske demonstranter rapportert død etter Gaza-opprør

Palestinske medier rapporterer at 12 demonstranter døde og 1 272 ble såret etter fredagskonfrontasjonen med IDF-styrker nær grensen, sa Ashraf al-Qidra, en talsmann for Hamas-ansatt i  helsedepartementet i Gaza.

Oppløpene markerte den palestinske Jordbruksdagen.

IDF-talsmannen sa at IDF bare brukte levende ammunisjon mot demonstranter som forsøkte å bryte gjennom gjerdet.

Arabisk-israelsk menneskerettighetsgruppene Adalah og Meretz-lederen Tamar Zandberg spurte om det var nødvendig å bruke levende ammunisjon for å spre ubevæpte demonstranter.

IDF anslått at det var rundt 30.000 mennesker som deltok i opptøyene og advarte at flere hendelser av denne art vil trolig skje i de kommende dagene.

18:25 Den øverste palestinske forhandleren Saeb Erekat sørger over Gaza`s død

'' Vi sørger martyrene til vårt flotte folk '', skrev den palestinske forhandleren Saeb Erekat på sosiale medier etter fredagens Gaza-protester, ''og vi forteller deres familier at vårt folk ikke skal overgi seg. ''

Fredag ​​Gaza-protester fører til 8 palestinske døde og hundrevis såret, IDF hevder at alle de som ble skutt, forsøkte å bryte grensegjerdet.

IDF-talsmann: Alle døde folkene fra Gaza ble skutt, da de forsøkte å bryte grensegjerdet

IDF-talsmann Brig-Gen. Ronen Manelis sa at over 30.000 palestinerne protesterte nær Gaza-Israel grensen på fredag. 

'' På alle steder hvor det var tilfeller av palestinere som forsøkte å krysse eller skade gjerdet, så svarte IDF-troppene med presis ild, '' sa han i et telefonintervju. "Levende ammunisjon ble bare brukt mot de som forsøkte å skade gjerdet."

Manelis sa at alle de som døde på grunn av voldelige opptøyer var unge menn


Palestinske medier rapporterer 8 menn døde i opptøyer

Ma`an News Agency: 22 år gammel palestiner drept av IDF under massive Gaza opptøyer


17:40 RAPPORT: Palestiner døde av hodeskader

Det palestinske nyhetsbyrået Ma'an rapporterte at en 22 år gammel palestiner døde etter å ha deltatt i Gaza-protester nær grense-gjerdet.

Andre palestinske mediekilder tyder på at dødsårsaken var hodeskader.

For tiden døde 8 palestinerne under opptøyene og over 500 ble skadet.

Arabiske borgere i Israel veiver med det palestinske flagget under en Jord Dags marsj i Ara'be


Arab-israelere deltar i en Land Dags mars i Ara'be (Yahiyeh Jabarin / TPS)


15:55 Arabisk-israelsk menneskerettighetsgruppe hevder IDF-skarpskytteres handlinger er imot internasjonale normer

Arabisk-israelsk menneskerettighetsgruppen Adalah sa at: '' Den Israelske hærens bruk av nesten 100 snikskytter mot demonstranter i Gaza er ulovlig '' i en pressemelding som ble offentliggjort fredag.

Den israelske baserte menneskerettighetsgruppen kommuniserte denne bekymringen med generaladvokaten Avichai Mandelblit, og hevdet at å åpne ild på ubevæpnede demonstranter er i strid med internasjonale lovlige normer.

Kanal 10 rapporterte fredag ​​at IDF-skarpskyttere ble brukt for å forhindre at IED (improviserte bomber) å blir plassert nær sikkerhetsbeskyttelsen og skyte på IDF-stillinger.

Peker på hendelser i oktober 2000 i Israel som et eksempel, hevdet Adalah at å fyre av skudd "ikke kan brukes til å spre en mengde".

Maj.Gen. Eyal Zamir, som er GOC i Sør Kommandoen, sa at IDF  "identifiserer forsøk på å utføre terrorangrep under forkledning av opptøyer."

Zamir oppfordret folket i Gaza til å holde seg unna og advarte Hamas mot å følge dette handlingsforløpet.

 BILDE: Et protestflammepunkt på Israel-Gaza-grensen


Israels soldater skyter tåregass fra israelsk side av israelsk-Gaza-grensen, da palestinerne protesterer mot Gazas side av grensen 30. mars 2018. REUTERS / Amir Cohen

15:35 IDF generelle advarsel til Hamas etter forsøk på terrorangrep15:27 Channel 10 rapporterer at IDF skarpskytere brukte å forhindre plassering av IEDs (provisoriske bomber) nær sikkerhets muren.

Kanal 10s Or Heler rapporterer at IDF bruker skarpskytere for å hindre at palestinerne plasserer IED (provosoriske bomber) i nærheten av sikkerhetsgjerdet under fredagens "Land Day" - (Land Dags) protester.

Skarpskyterne er angivelig også der for å forhindre fiendtlig ild mot IDF-innlegg.

15:05 Hamas Helse Tjeneste sier at seks palestinerne ble drept i Gaza-sammenstøt

Den Hamas-kontrollerte Gaza Helse Departementet oppdaterer at en sjette person ble drept i sammenstøt med IDF på Gaza grensen. De identifiserer det siste offeret som den 33 år gamle Jihad Freineh. (Adam Rasgon)

14:56 IDF: Hamas sendte 7 år gammel jente mot grense-gjerdet
Følgende uttalelse ble utstedt av IDF fredag ​​ettermiddag:

"En sju år gammel palestinsk jente ble sendt av Hamas mot gjerdet, mot IDF-soldater.

" IDF-styrker så straks at det var en jente og sørget for at hun kom tilbake trygt til foreldrene hennes.

"Hamas terrororganisasjon bruker kvinner og barn på en kynisk måte, sender dem til gjerdet og truer livet deres."

14:45 Gaza Helse Tjeneste: 5 drept, 420 såret
Det Hamas-kontrollerte Gaza Helse Departemang kunngjorde fredag ​​ettermiddag at fem palestinerne ble drept og 420 såret.

De fleste av de sårede lider av ettervirkningen av inhalasjon av tåregass.

14:20 Palestinere sammenstøt med IDF-styrker på Vestbredden


Sammenstøt er ikke begrenset til Gaza da israelske styrker støter sammen med palestinske demonstranter i protest markeringer som Land Dagen i Hebron og nær Ramallah, på Vestbredden. Foto: Israels grensepoliti tar opp stilling mot palestinske demonstranter i nærheten av Ramallah, 30. mars 2018. (REUTERS / Mohamad Torokman)

14:07 Begravelse pågår for palestinere drept på grensen
Begravelsen av den palestinske bonden Omar Samour som ble drept langs Israels grense mot Gaza fredag ​​morgen, er i gang.

IDF bekreftet hendelsen og sa at Samour og en annen palestinsk, som ble såret, handlet mistenkelig.

"I løpet av natten - to mistenkte nærmet seg sikkerhetsgjerdet og begynte å operere mistenkelig og en tank skjøt mot dem," sa talsmannen.

14:00 FOTO: IDF skarpskytter overvåker Gaza-grensen


En IDF-snikskytter ser protester på Gaza-grensen, 30. mars 2018 (IDF-talsmannens enhet)

13:55 IDF publiserer ytterligere uttalelse om Gaza-grensekonflikten


"IDF anslår om 17.000 palestinerne på fem steder langs gjerdet, brenner dekk, og kaster Molotov-cocktailer og steiner i gjerdet og på IDF-tropper som reagerer med opprørsspredningstiltak og skyting på en rekke farlige oppviglere.

" IDF forberedte på forhånd med forsterkninger og er forberedt på å handle i ulike scenarier. Vi vil ikke tillate noen brudd eller skade på israelsk suverenitet eller defensiv infrastruktur som grensevernet representerer.

"Hamas terrororganisasjon forstyrrer beboerne i Gazastripen og bruker dem som dekning for terrorhandlinger. Hamas er ansvarlig for alle hendelsene og deres konsekvenser ."

13:40 Sitat: Offisielle palestinske Senior Saeb Erekat
 
13:35 To palestinere rapportert drept i sammenstøt
Palestinske medier rapporterte at to palestinere ble drept i sammenstøt med IDF på Israel-Gaza-grense på fredag, og bringer det samlede antallet til 4.

Den drepte ble identifisert av Hamas-linkede palestinske informasjonssenter - som 38 år gammel Amin Muamar fra Rafah

Det er foreløpig ingen detaljer angående identiteten til den fjerde. 
.
13:00 Palestinsk media: Den andre Gaza innbyggeren drept
Gaza-baserte medier rapporterte dødsfallet til den andre palestinske demonstranten fredag ​​ettermiddag i sammenstøt med IDF.

Demonstrantens navn ble offentliggjort av det Hamas linkede palestinske informasjonssenteret som den 25 år gamle Muhammed Najar fra Tel al-Zaatar, som protesterte i Jabalia-området ved Gaza-grensen.

Tidligere i dag ble en Gaza-bonde rapportert drept og den andre mann såret av et israelsk Tanks. IDF sa at de to mennene hadde handlet mistenkelig nær grensen til Gaza gjerdet.

12:50 FOTO: Sammenstøt fortsetter på Gaza-grensen

En såret palestinere blir evakuert under sammenstøt under en protest langs den israelsk grensen mot Gaza, øst for Gaza City 30. mars 2018. (REUTERS / Mohammed Salem)
12:34 Hamas Gaza-leder Yahya Sinwar gjør sjeldent offentlig opptreden ved protest marsjen ved grensen

Hamas Gaza-leder Yahya Sinwar gjorde en sjelden offentlig opptreden fredag ​​da han kom til en protest møte i nærheten av Khan Younis.

Opptredte sammen med den tidligere Hamas-innenriksministeren Fathi Hamad, Sinwar har bare gjort et offentlig opptreden de siste ukene.

12:20 Ofir Gendelman, talsmann for statsministerens kontor for arabiske språk, legger inn en tegneserie på Twitter

Dette er hva denne Protestmarsjen handler om: Hamas terrorister sender tusenvis
av palestinere - noen bevæpnet, for illegalt krysse Gaza grensens gjerde og
å infiltrere Israelsk territorium - med baktanke om å angripe Israelere.
Enhvert land har en rett til å beskytte sitt territorium og folk. Så gjør også vi.

12:10 IDF utsteder en erklæring om situasjonen på Gaza-grensen
"Tusenvis av palestinere er til stede i seks klynger langs grensen. Palestinerne har satt fyr på dekk og kaster steiner på grense gjerdet og mot IDF soldater. Militæret responderer ved hjelp av opprørs-sprednings-tiltak og presis ild rettet mot bakmenn.

I lys av Sikkerhetsvurderingen har IDF oppgitt området som en lukket militær sone. Enhver aktivitet i regionen krever IDF-tillatelse. Det er ingen spesielle instruksjoner for innbyggerne.

IDF hadde forberedt på forhånd med kraftig militære og er forberedt på å svare på ulike aktiviteter. Vi vil ikke tillate brudd på vår suverenitet eller skade på grensebeskyttelsen.

Hamas terrororganisasjon truer innbyggerne i Gaza og bruker dem som dekning for terroraktiviteter. Hamas alene bærer ansvar for alle hendelser og deres konsekvenser. "

12:05 Ismail Haniyeh adresserer Gaza protesten
 
12:00 Hamas Politbyråd Sjef Ismail Haniyeh samler folkemengder ved Gazas grenseprotokoll

Hamas Politbyråds sjef Ismail Haniyeh ankom til "Land Day" -protokollene i Gaza og samler folkemengder i en TV-proklamasjon (Skjermbilde / QudsTV
11:45 Liberman mottar regelmessige oppdateringer om Gazas grenseforhold


Israels forsvarsminister Avigdor Liberman har vært på IDFs militære hovedkvarter i Tel Aviv siden morgen, sa hans talsmannen, mottar regelmessige oppdateringer om hendelsene på israelsk-Gaza-grense og IDFs forberedelser.

11:35 Rapporter: 7000 palestinerne protesterer ved Gaza-grensen

Palestinske medier rapporterte at rundt 7.000 palestinerne protesterer for tiden langs Gazas grense ved Israel fredag ​​morgen.

Rapporter sier at en palestinser har blitt drept og minst 20 skadet under den pågående volden.

11:30 FOTO: Gaza-grenseprotesterEn palestinsk nedtråkking av en plakat som viser den amerikanske presidenten Donald Trump under en protestbevegelse langs Israels grense ved Gaza 30. mars 2018. (Reuters / Ibraheem Abu Mustafa)

11:20: Palestinere rapporterer at 20 er skadet i sammenstøt
Palestinske medier har rapportert at 20 demonstranter har blitt såret av IDF-skudd over Gaza-stripen på fredag ​​morgen.

Kilder har også rapportert at demonstrantene har kastet steiner og andre gjenstander på IDF-soldatene.

11:05 Palestinere: Videre skader i sammenstøt med IDF

Palestinere rapporterer minst fire skader, inkludert to moderat skadet av skudd øst for Rafiah og Bureij. Andre er rapportert såret i Nord-Gaza. (JPost Staff)

10:35 FOTO: Palestinere blir med i Gaza-grense protestenPalestinere samles om en protest langs den israelske grensen ved Gaza, øst for Gaza City 30. mars 2018 (REUTERS / Mohammed Salem)

10:15 Forsvarsminister Liberman utsteder advarsler til Gaza-demonstranter

Midt i stigende spenninger, skrev israelske forsvarsminister Avigdor Liberman i arabisk på Twitter, advarsler mot Gaza-demonstranter for ikke å nærme seg grensevernet i Gaza.

"Til innbyggere i Gaza. Hamas lederskap leker med ditt liv. Enhver som nærmer seg gjerdet i dag, setter seg i fare. Jeg anbefaler at du fortsetter å leve livet ditt og ikke delta i provokasjonen." (JPost Staff)

09:00 IDF stålsetter seg mot vold på Israel-Gaza-grensen


Israels soldater lytter til en orientering på den israelske siden av grensen til den nordlige Gaza-stripen, Israel 29. mars 2018 (Reuters / Amir Cohen)
08:00 Fredag ​​morgen vold

REUTERS - En Gaza-bonde ble drept og en annen mann ble skadet av et skudd fra en israelsk tank på fredag, sa en talsmann for Helse Departementet i Gaza, på en dag med økte spenninger pga planlagte protester fra palestinerne langs grensen til Israel.

En israelsk militær talsmann bekreftet hendelsen. "I løpet av natten - to mistenkte nærmet seg sikkerhetsgjerdet og begynte å operere mistenkelig og en tanks skjøt mot dem," sa talsmannen.

Den militære talsmannen sa at israelske tropper også hadde fyrt av mot to andre menn på et annet sted langs Gaza-grensen, da de nærmet seg gjerdet og forsøkte å "forstyrre sikkerhetsinfrastrukturen", men han gikk ikke i detalj. En av de to ble rammet, sa han. Gazakilder hadde i utgangspunktet ingen detaljer.

Bakgrunn: Spenninger ved Israel-Gaza-grensen
REUTERS - Israels sikkerhetsstyrker har økt alarmvarslet på Gaza-grensen foran en planlagt massedemonstrasjon nær grensen.

Den 30. mars er datoen for protest marsjen "Land Day" (Land Dag) som hyller de seks arabiske innbyggerne i Israel som ble drept av israelske sikkerhetsstyrker under demonstrasjoner i 1976 over regjeringens beslaglegging av land i Nord-Israel.

Det er ment å ende den 15. mai, den dagen som palestinerne kaller "Nakba" eller "katastrofen", som markerer forflytningen av flere hundretusen palestiner i konflikten rundt opprettelsen av Israel i 1948. (Reuters)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar