Korset - Veien til Gud

Korset - Veien til Gud

fredag 14. juli 2017

15 juli 2017 - Oase - Kun for den kristne eliten?

Ja da, jeg var på ett Oase møte, og skuffelsen var
stor. Min venn ba meg med. Da jeg kom dit, kanskje1 time før møtet var slutt, så kom du ikke inn, med mindre du betalte 150 kroner, med Vipps eller noe lignende. Og ettersom man hadde konsert med Hillsong rett etter, måtte man betale 150 kroner til. Så jeg synes ikke det var verdt det. Og sa ikke Jesus "For intet har dere fått det, for intet skal dere gi det." (Matt. 10:8)?

Har da evangeliet blitt til bare for de som kan betale det, og har vi gått glipp av det Jakob sier i Kapittel 2:

"Mine brødre! la ikke deres tro på vår Herre Jesus Kristus, den herliggjorte, være forenet med at dere gjør forskjell på folk!  For om det kommer en mann inn i deres forsamling med gullring på fingeren, i skinnende kledning, og det også kommer en fattigmann inn i skitten kledning,  og dere ser på ham som bærer den skinnende kledning, og sier: Sett du deg her på en god plass! og sier til den fattige: Stå du der, eller sett deg her nede ved min fotskammel! -   gjør dere da ikke forskjell hos dere selv og er blitt dommere med onde tanker?  Hør dog, mine elskede brødre: Har ikke Gud utvalgt dem som er fattige på verdens gods, til å være rike i troen og arvinger til det rike han har lovt dem som elsker ham?   Men dere har vanæret den fattige. Er det ikke de rike som underkuer dere, og som drar dere for domstolene?   Er det ikke de som spotter det gode navn dere er nevnt med?" 

Grunnen til at jeg tar opp dette bibelverset, er at de fattigste, altså de som har den rikeste kallelsen, vil som oftest ikke komme på sånne møter, for de har ikke råd. Isteden blir det ett samlingssted for de som har råd, og som jeg opplevde det, de samlet salvelsen innenfor sin egen bomring (kun inne i salen for de "utvalgte"), men kunne ikke føre den ut til de som trengte det, utenfor Menighets muren. Og jeg kjente en nidkjærhet i mitt indre, noe lignende den Jesus måtte ha følt, da Han gikk inn i templet med en pisk....

Jeg opplevde det som ett snobberi og arroganse,
fordi Evangeliet skal være for de fattigste, og
dermed burde det være forbudt å ta inngangsmøter på evangeliske møter. Konserter og spesielle møter for ledere, workshop ol, kan man ta betalt til en viss grad. Men kveldsmøter, som kan være åpne for synderne, bør ikke være for de som har mest å rutte med. 

Du tror kanskje at alle kristne har overflod i dette landet, og at dette er småpenger? Nei, de som er rikest i troen er som oftest ikke å se på sånne stevner eller i lederskap ol., ettersom de isteden prioriterer heller møter der de kan gå inn gratis. Du vet, å gi kollekt, som de fleste møtearrangører lever for, er noe Hellige mellom deg og din Gud. Og selv den som har lite penger, så er det å gi mye av det lille du har (eks. 20 kroner) stort for Gud. For Gud ser til hva du ofrer i forhold til hva du har! Så hvorfor ikke ta inn kollekten igjen? La heller Herren ta seg av din møtesvirksomhet, også i det økonomiske, og la Herren røre ved folks hjerter, så de gir av glede, og du får møtt dine møte-kostnader og kanskje mer enn det. 

Paulus sier "Ha ett sinnelag mot hverandre; attrå ikke det høye, men hold dere gjerne til det lave; vær ikke selvkloke!" Rom. 12:16.

Hvorfor sier Paulus det? Fordi det alltid er en fristelse til å søke mot de som har status, selvtillit, mange venner, er viktig i menigheten etc., men sånt advarer Bibelen mot. Og når man legger opp stevnene med en pris på 150 kr. pr møte/eller 7-800 kroner for hele møtevirksomheten, så legger man opp til at det blir en type mennesker som kommer, de som er viktig menneskelig sett. Kanskje de kristne som mener at de er spesielt velsignet av Herren, så de har råd til alt mulig, og tror at deres overflod er fordi de er i Guds vilje? Tro meg, jeg har hørt sånn forkynnelse (og kjenner til flere som er bitt av denne egoistiske/syke måten å tenke på), og jeg synes den er ekkel, vemmelig og ondskapsfull. Og har heller ingenting med Evangeliet å gjøre! Det er ikke din ytre velstand som forteller om du er i Guds vilje! Da burde du les Lukas 16, om den rike mannen og den fattige Lasarus. Hvem hadde Guds favør?

Det er de fattige som er spesielt velsignet av Gud, og de finner man ofte i Evangeliesenteret. Men Gud har ikke noe imot at du er rik, men Han har imot at rikdommen hindrer deg i å være på knærne i sønderknuselse, be med hele hjertet innenfor din Gud, og at den ikke sløver dine sanser, så du ikke hører Åndens røst. Fordi det er det mest vanlige problemet i vårt overflods Norge.

Jeg og min venn gikk da til Gamlebyen i Fredrikstad, og tok oss litt "kjapp" mat. Pratet om Gud og Hans rike, og andre oppløftende ting. Da vi kom tilbake, så var møtesdeltagerne ute på plassen. Det var mange. Og jeg opplevde uro, at folk ikke hadde blitt berørt på dypet av hjertet - hvor Gud hadde fått tak i løgnene som vi gjerne gjemmer lengst nede og borte fra andre - og at det var lite Guds fred og ekte glede. Klart, jeg var der ikke lenge, så min bedømming kan være overfladisk. Men likevel, jeg tror ikke jeg bedømmer helt feil.

Man kan gå på møter og møter, og likevel ikke la Herren få vende seg om, så du vandrer i dypet med din Herre.

Etterpå strømmet det ungdom og andre til pga Hillsong. Jeg så en gruppe ungdom, og jeg tittet på ansiktene deres. Og jeg så ingen fred, glede eller harmoni der, men heller hardhet. Skal man se etter sånt? Vel, jeg bruker å gjøre det. For de som har sitt lys åpent, så skinner ansiktet, selv om du har en dårlig dag. Kanskje de var ufrelste? Jeg tror ikke det, men klart jeg kan ta feil. Isåfall var det meget mange ufrelste der, kanskje det blir vekkelsemøter utover natten...? (Ps: Jeg tror det var flere ekte kristne der). 

Ellers har jeg liten tiltro til Hillsong, da jeg mener det er sjelisk kristen musikk, blandet halvveis med verdens måte å tenke på. En kompromi for å "vinne verden", men det er kun det ekte evangeliet som kan vinne mennesker. Ikke ett menneskelagd evangeliet med en annen Jesus. Les denne artikkelen om Hillsong.

Jesus sa det på denne måten "Ingen tenner en
oljelampe og setter den i kjelleren eller under et kar. Nei, man setter den på holderen, så de som kommer inn, kan se lyset.

Øyet er kroppens lampe. Når øyet ditt er friskt, er det fordi kroppen er fylt av lys. Men er øyet ditt sykt, er det fordi det er mørkt i kroppen. Se derfor til at lyset i deg ikke er mørke! Er nå alt i kroppen din lys og ingen del av den mørk, da blir alt lyst, som når en lampe lyser på deg med sine stråler.»" Lukas 11:33-36.

Nå er vel jeg ute for å dømme andre kristne? Vel, kanskje. Men jeg ser når folk stråler av Jesus. Det går ikke å skjule.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar