Korset - Veien til Gud

Korset - Veien til Gud

torsdag 17. juli 2014

14 Juli 2014 - Mellom nå og katastrofen - Del 1 - Oppbygging av ISIS

Idag har jeg tatt med dagens ord fra Omega, fra John Little. Vi skal følge denne noen dager. Les denne artikkelen som godt dokumentert om hvordan det bygges opp til en muligens snarlig 3 verdenskrig. Orginal artikkel kan leses her og har også en oversettelse her.
______________________________________________________________________


I min serie i forrige uke , snakket jeg om hvorfor og hvordan USA kan bli ødelagt, men jeg nevnte svært lite om hendelsene som leder opp til en slik katastrofe. Denne uken ville være en god tid til å dekke det.
Det er en ganske vanlig at regjeringer tar en rekke trekk før du tar sine land i krig. Vi så dette i første verdenskrig, der hvor europeiske land manøvrerte seg i en posisjon for å plukke opp bitene av det sviktende osmanske riket. Vi så det også i andre verdenskrig hvor Japan søkte å øke sitt hegemoni i Stillehavet, og som Tyskland prøvde å starte ett tredje Rike. Og vi ser opptakten til noe lignende nå som USA ønsker å forsvare sitt oljedollar-system , og hvor Russland forsøker å unngå å bli knust av det imperiske Amerika.

Mellom nå og katastrofen - Del 1 - Oppbygging av ISIS

I min oljedollar serie som jeg kalte, Ordre fra Riyadh , undersøkte jeg oljeodollarens grunnlag for det amerikanske imperiet. Jeg hadde egentlig aldri forstått alle implikasjonene i oljedollar systemet før i forrige måned. Det var en tankevekkende opplevelse for meg selv, og det var en sjokkerende måte å få åpnet øyene på.
Det får meg til å lure på alt annet jeg har gått glipp av. Vi får se. Du kan vedde på at du vill får høre det.
( Du bør synes synd på min stakkars kone som har å avfinne seg med hennes manns sprell i sjokk og raseri over noe forferdelig og opprørende.)
Så, bør vi spørre oss selv hva imperiet USAs neste trekk vil gå ut på. Og, tror jeg at vi har et hint om hva USA vil gjøre, etter hva hun nylig har gjort.
Amerika tenner krigens flammer
En ting som USA gjorde bare for noen få dager siden var dette:
 DET var sjokkerende, og det gjør meg syk. Jeg har ingen anelse om ungen var skyldig eller ikke, og jeg er ikke sikker på at det virkelig betyr noe. Poenget er at dette er å hive bensin på flammene til krig. Og jeg er fortsatt sjokkert over hvor åpenbart dette er.
Var det en lovlig hjemmel for denne pågripelsen?
Utrolig.
Så, forvent at USA vill bygge dette bålet enda høyere.
Ukraina og ISIS
Men det er noen andre ting som også har skjedd som bringer ting fremover:
  • Ukraina
  • ISIS
Du og min stakkars kone har allerede hørt meg hoppe opp og ned i raseri over hva USA gjør i Ukraina. Det du ikke har hørt meg snakke om så mye er ISIS, også enten kjent som den islamske staten av Irak og Levanten (ISIL) eller den islamske staten Irak og al-Sham (ISIS). Selvfølgelig har de forkortet alt dette til IS - den islamske staten.
Det er mange organisasjoner som ISIS i hele Midtøsten, og jeg levde ganske nær til endel i noen år da jeg bodde i Israel. ISIS er ikke noe nytt.
Så, hvorfor er ISIS så vellykket, når de andre ikke har klart det?
Penger. Mange og massevis av penger .
Følg pengene
Alle som noensinne har studert antiterror vet at terrororganisasjoner krever enorme mengder penger til å lykkes i sine forsøk på å terrorisere verden. Baser av drift, bemanning, sikkerhet og våpen krever mye mer penger enn du tror. Og, jeg har vært fascinert i årevis av at så mange land er med på å støtte terrorisme. Og, kan du bli overrasket over hvem som har støttet dette.
Vi vet alle om Russland og hennes støtte til PLO og IRA. Vi vet om Storbritannia støtte for 'protestantiske' terrorister i Nord-Irland. Vi vet om fransk støtte til terrorisme i Afrika. Og, vi vet om amerikansk støtte til terrorisme i Sør-og Mellom-Amerika - og Afrika, også. Men, alt dette er bare toppen av isfjellet.
CIA oppretter ISIS
CIA, sammen med tyrkiske og saudiarabiske etterretningsorganisasjoner, har vært dypt involvert i å støtte opprøret i Syria. De har trent, finansiering og bevæpnet en haug med forskjellige grupper,  og de har gått så langt som å frigi farlige al-Qaida-ledere fra fengsene - slik at de kunne ta over noen av de lurvete organisasjonene som var i desperat behov av godt lederskap .
En av dem løslatt fra fengsel var Ibrahim Awwad Ibrahim Ali al-Badri al-Samarrai , også kjent som " Abu Bakr al-Baghdadi ', og er leder av ISIS. Da han ble sluppet av USA i 2009 , henvendte han seg ​​til Army Col. Kenneth King, og sa:
" Jeg ser dere i New York. "
Yikes.
Det er en viss brutal logikk i hva CIA gjør. Ved å finansiere og bevæpne alle disse forskjellige terroristgrupper i Syria og Irak, vil etter hvert en og annen gruppe overleve og trives. Tenk på det som en slags "naturlig utvalg". Bare de brutale, smarte og effektiv vil overleve på toppen.
Hva CIA ønsker
Vel, det ser ut som CIA og saudiarabere har organisasjonen at de har vært på jakt etter, og de har helt over mer og mer penger inn i ISIS, og de har blitt mer og mer vellykket. Og, ISIS gjør akkurat hva CIA ønsker.
Men, hva ønsker CIA?
Vel, det er to ting:
En annen busemann - De trenger en annen busemann å skremme innbyggerne rundt om i verden til å gi opp sine rettigheter for mer trygghet. Osama Bin Laden er død og denne al-Baghdadi fyren vil være en god erstatter.
Trussel mot Saudi-Arabia og OPEC - Saudierne og den Persiske Gulf araberne har flørtet med tanken om å rive istykker oljedollar System og selge olje i andre valutaer. ISIS trusselen vil bidra til å holde dem fra å gjøre det.
Opprinnelig, nølte jeg å behandle ISIS seriøst fordi vi ikke kunne være sikker på om ISIS hadde en smart nok ledelse til å konsolidere sine gevinster. Det ser nå ut til at de egentlig ikke har vært i stand til å sette opp en politisk infrastruktur og samle lokal støtte i de områdene som de kontrollerer.
Dette er situasjonen nå, med ISIS. Hva de gjør med ISIS i fremtiden vil være den viktigste delen.
Vi skal snakke om det i morgen.
(Det er en kobling. Gjør mer enn bare å tenke på det.)
-------
Hvis du finner en feil i mitt resonnement, har et spørsmål, eller ønsker å legge til dine egne synspunkt, legg igjen en kommentar på nettstedet . Dine innspill er virkelig velkommen.
-------------
Klikk på følgende link og sjokk innboksen din med The Shock Letter :

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar