Korset - Veien til Gud

Korset - Veien til Gud

torsdag 26. juni 2014

27 juni 2014 - En dag med Guds nåde

Ofte tar man Guds nåde for en selvfølge. Men å stå opp og kjenne Hans nærhet er faktisk ett stort under, men man tar det ofte som en selvfølge. 


I min ikke kristne oppvekst, så bodde vi ved havet, og ofte hørte jeg tåkeluren fra havnen. Det forsterket følelsen av en stor tomhet på innsiden. Alt føltes så meningsløst ut. 

I morges hørte jeg igjen tåkeluren, men følte bare en indre glede, en himmelsk fryd. Men når man har vært frelst en stund, så er det lett å ta ting som en selvfølge. Men å være Guds hellige, og det å være ett verdens barn, er som dag og natt, himmel og helvete. Det er først etter døden man ser tydelig forskjellen.

Derfor sier bibelen"Jeg bønnhørte deg i rette tid og hjalp deg på frelsens dag. Se, nå er den rette tid, nå er frelsens dag!" 2 Kor 6:2.

Så idag er frelsens dag, idag er dagen for å søke redning for ens evige sjel, for imorgen kan det være forseint. Vet du om du har fred med Gud nå? Og om du dør imorgen, vet du hvor du vill tilbringe evigheten? Å ta imot Jesus Kristus som en evig frelser er kun ett skritt, kun en bekjennelse, ett indre rop til Jesus: "Jeg vill at du skal være min Herre, jeg vill ikke leve lengre for meg selv. Jesus tilgi min synder". Om du sier det i oppriktighet, så flytter Jesus inn i ditt hjerte, og all din synd er borte. Noe enklere enn å bli frelst finnes ikke.

Og har man tatt imot Jesus, så begynner den neste fase, å bli kjent med Han på dypet. Noe som tar en hel livstid. Men man må alltids begynne ett sted. Og jeg skal ikke lyve for deg, det er den vanskelige delen. Men det omhandler egentlig at du må begynne en ny livsstil, i forhold til den forandringen som skjedde i ditt hjerte, i ditt indre. For alle rundt deg vill merke at du er en ny person. Det kan ikke skjules.

Da jeg ble frelst, fikk hele familien en sjokk. Og de tok avstand fra oss ganske øyeblikkelig. Fordi vi ble virkelig forandret, det var ikke det at vi ble ytre forandret, men vårt indre ble det. Min familie, og mine venner, merket forskjellen, og våre liv, som nå var renset i Jesu blod, støtet deres egen livsstil. Det er en kjent sak at lys og mørke ikke kan omgås.

Å være frelst betyr ikke at jeg er bedre enn andre, eller at vi nå er bedre mennesker. Nei, mitt hjerte har fått en stor nåde, som slavehandleren sang, da han igjen fikk nåde "amazing grace". Selv den verste synder kan få nåde. Selv mordere, avvikere, de som samfunnet hater, ja, Jesus stenger ikke døren for de. I de fleste tilfeller er det sånne som tar imot Jesus, de utstøtte,, og Han søker etter de i  fengsler, i samfunnet generelt, barer, diskotek etc. for å frelse og for å gi nåde. 

Så helt ufortjent, har vi fått Hans store nåde! Og i evighet skal jeg prise ditt navn Jesus! Takk Herre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar