Korset - Veien til Gud

Korset - Veien til Gud

fredag 30. mai 2014

30 mai 2014 - Miley Cyrus og en blotter til besvær


Mine barn er fan av Miley Cyrus, dvs. i hennes storhetstid i Disney som Hanna Montana. Barna så en film av henne her om dagen, og alle lo så vi fikk vondt. Det er faktisk noe av det bedre Disney har lagd i nyere tid.

Akeseptabel blotting
Men den nye Cyrus gjør selv Rihanna til skamme ved sin sex fiksering. Hva har skjedd? 

Ett forbilde har blitt ett forferdelig momentum på noe som grenser til porno/nakenhet etc. Og verste av alt, hun har mange fan som er av den yngre garde. Hvilken signaler sender hun til de?

Men om det hun gjør ikke er blotting, ettersom folk betaler for å komme og se det, så likevel, så kan man ikke unngå å se bilder når man ser på nyhetene eller leser Aftenposten. Man blir utsatt for nakenhet med samfunnets velsignelser, iallefall av kremen i Oslo og media i det store og det hele. Kanskje man kan kalle det blotlegging, som noen betaler for å se, mens andre ikke kan unngå å se når de tilfeldigvis leser nyhetene.

Uakseptabel blotting
Ved siden av artikkelen om Miley Cyrus, så står det (på denne datoen iallefall) rett ved siden av en artikkel tre mann som blotter seg, i Oslo og er til besvær. Dette er tydelgvis alvorlig, og politiressurser er satt inn på saken.

Kanskje noen også skal legge inn en anmeldelse av Miley Cyrus, iallefall for oss som helst vill slippe å se bilder som bare dukker opp uanmeldt mens man intetanende leser nyheter?

Denne perverse slekt
Da Peter forkynte på pinsedagen, som kommer rett forut for Kristi Himmelfartsdag som vi nå har feiret, så sier han: "La dere frelse fra denne vrange slekt" Ap.Gj. 2:40. "Vrange slekt" kan også oversettes med "perverse slekt". Når man da opphøyer det som er galt, og nedvurderer det som er riktig, er det ikke da en dobbeltmoralsk slekt? Riktignok er mennenes blottlegging perverst nok, selv om jeg tviler på om en kvinne tenner på å se på det. Avskyelig ja. 

Men hadde en kvinne gått rundt og blottet, så hadde vel ingen sagt noe, da de fleste menn muligens hadde tatt frem mobilen for å ta bilder. Menn generelt reagerer annerledes på en kvinnes nakenhet enn omvendt. Og som mann kunne jeg tenke meg å lese nyhetene i fred uten nakne og halvnakne stjerner og annet tulliball. Kanskje det ikke lengre er nyheter, men en blanding av "se og hør" journalistikk bakt inn med litt "seriøst" innhold?

Vekkelse, den eneste redning for vårt samfunn
Og sånn har desverre samfunnet utviklet seg: Man kaller det som er ondt i Bibelen for godt og gjerne kunsternisk, det som er godt, kaller man ondt og mørkemannsstempel. Samfunnet har blitt pervers, da de ikke lengre klarer å skille mellom rett og gal, men opphøyer ting som er destruktivt for ett menneske. Følelser er godt å hengi seg til når det gjelder nytelser utenfor Guds pakt (ekteskap mellom mann og kvinne), men til slutt vill de sakte og sikkert korrumpere deg som ett menneske, og man vet hverken opp eller ned på rettferdighet. Bibelen sier "Hor og vin og most tar forstanden bort." Hosea 4:11


Det er kun en stor vekkelse, en bølge av kraft og vind fra Himmelen, som på pinsedagen, som kan redde vårt samfunn. Måtte Herren sende det snarlig, om det da er noen som betaler prisen i bønn,våkenhet, omvendelse og utholdeneht for å få den. Gud er ikke uvillig, men menigheten i dette samfunnet har blitt svakt pga verdens påvirkning og vår sløvhet.

Tror at Herren ønsker å vekke oss opp, og om vi ikke våker nå, så kan det komme til å bli dramatisk. For tiden nærmer seg slutten, og Jesu gjenkomst står for døren. Den kristne som ikke våker nå, kan gå vanskelige tider i møte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar