Korset - Veien til Gud

Korset - Veien til Gud

torsdag 22. mai 2014

22 mai 2014 - Forførelsen i Uppsala


Les innlegg her om Ulf Ekmans konvertering til den katolske kirken.

Det har skjedd...Det har skjedd, det jeg fryktet for. Jeg skriver ikke dette for å kritisere Ulf Ekman, men for å tilrettevise de av hans tilhengere som har benyttet Ulf Ekman som en nesten gud, en man følger uten å stille noen spørsmål med. Kanskje på tide å våkne opp? Vi følger Jesus, ikke noen mennesker!

Min tid i Livets Ord
Ettersom jeg har gått 2 år på bibelskolen, dessuten vært med i menigheten i Uppsala fra 1998 til 2001, så vet jeg endel om Livets Ord. 
Jeg var nyfrelst i 1988, og begynte på bibelskolen året etter. Vi ble lært at vi skulle aldri stille spørsmålstegn ved en leder. Vi skulle alltid stole på at Gud ledet dem, og vi lærte at Gud sto imot de som sto imot Hans "salvede". Og hvor mye forulempelse skal man tåle før man setter spørsmålstegn ved lederskapet???? Dette har tatt meg mange år å bli fri fra den surdeigen man fikk inn. Ikke missforstå, for det meste fikk jeg mektige ting fra Gud. Det var en Guds åpenbaringsplass på den tiden. Jesus ga meg ting som var viktig for meg. Men surdeigen om lederskap og å underordne seg blindt, tok meg lang tid å bli fri fra. Det var en lære som grenser til indoktrinering og hjernevask, og den har lite hold i Guds Ord. En tjenestegaves største mål er nettopp å tjene andre, ikke å bli betjent.

Mye stolthet
Da jeg gikk på Livets Ord tom 2001, så merket jeg at det fantes en stolthet i lederskapet/lederssystemet der, og det fantes såpass mye "støy" i atmosfæren i alle aktivitetene de gjorde, at det var vanskelig for Den Hellige Ånds stille stemme å tale inn til deres hjerter. Men selv da trodde jeg helt på dypet at Ulf Ekman var en Guds mann med en stor G. Han hadde alltid en stor glede og utstråling som jeg tenkte da at man har når man tjener Gud i lydighet. Samtidig så hadde jeg en anelse at det skjedde ting bak kulissene som veldig få visste om, som kanskje ikke tålte dagens lys. Ikke hor og sånt, tror jeg, men mye smisk og usunne lærere og en hig etter posisjoner.

Som Bilieam
I fjor så ringte jeg en god venn som jeg hadde i Uppsala. Og da sa han at Ulf Ekman var innlagt på sykehus pga stress/slitenhet. Og da kom det bare inn i mitt sinn at "Gud forsøker å stoppe han som han gjorde med Biliam" (se bla. 4 Mos.22). Min venn protesterte fælt, og jeg tenkte kanskje at jeg var litt vel radikal. Så jeg lot det ligge.

En lek med ilden
Men så kom infoen om at Ulf lekte med katolismen, en organisasjon som Ulf selv sto imot og forkynte mot i alle det år. Jeg vet, fordi jeg var lært opp til det. Jeg fikk også med meg en profeti av Ulf Ekman, som jeg tror ble servert ved nyttårskonferansen 89-90 eller 90-91. Den går noe som dette: "Når den lutherske frimenighet søker enhet med den katolske kirken, så blir det dødsstøtet for dem". Hvem kunne da ane at han profeterte over seg selv og de som har behag i den slags ord?

Møte med paven
Bilde til høyre: INSTAGRAM: Birgitta Ekman postet dette bildet på sin Instagram-side etter at hun og ektemannen Ulf Ekman fikk hilse på pave Frans. Foto: Skjermdump / Instagram. Les her

Når "alle" taler vel om en...                         .
Da jeg nå ser bildet av Ulf og Birgitta Ekman sammen med pave Franz, så tenkte jeg på en ungdomsleder jeg hadde engang. Han var veldig åndelig og veldig profetisk. På mange måter en bra mann. Men etterhvert ble han frafallen og ble en forfengelig type. Han ble bestevenn med Ari Behn, som siden ektet kronprinsessen. Satan gir de som overgir sin Kristus "store gaver" og gjerne "gode" posisjoner og man blir akseptabel. Og nå når Ulf tar den veien de går, så er jeg sikker på at verden og den religiøse verdenen står til hans disposisjon. Den motstanden han fikk når han bygde Livets Ord, har nok flatet helt ut. Det er bare freden på innsiden som mangler, og det er den eneste "panten" vi har på vår frelse, 2 kor 1:22. Og en som vandrer med Herren har blitt lovt forfølgelse i følge Paulus i 2 Timoteus 3:12. Uten forfølgelser, så er vi heller ikke farlig for den onde, og derav så får vi lite eller ingen forfølgelse.

Fare: Ikke gå inn på den ondes område
Som kristne kan vi ikke gå inn på djevelens områder uten tillatelse fra Ånden. Ellers blir vi ett fritt vilt for satans onde piler og forførelser. Ulf kan ikke melde seg inn i noe som Gud ikke Han selv har opprettet og lagd, og tro at han er usårbar. Da har man blitt overmodig.

I Israel sammen med Ulf Ekman og Livets Ord
I 1991 var jeg i Israel sammen med Livets Ord. Og Ulf Ekman sa selv at han ikke gikk inn i moskeen på tempelplassen, fordi da måtte man ta av seg skoene, og dermed også bøye seg for den avguden som er der. Men å gå inn på den katolske kirken, er på den samme måten, for en som har kjent og vet sannheten. Gud krever mer av de som VET. Mens katolikker som er oppriktige og ikke har lys over dette, så kan Gud gi de nåde så også de kan komme til himmelen, såfremt de ikke bøyer seg for Maria statuen og andre helgener. Ulf har her ingen beskyttelse og har blitt forført av onde ånder. La oss ikke følge ham eller Birgitta eller noen andre, men la oss kun sette vår lit til Jesus.

Den falske enhet
En av grunnene til at Ulf Ekman gjør dette, ifølge ham selv, er pga av enhet. Og han sier her: "


«Re­for­ma­sjo­nen blir av Ekman frem­stilt som kirke­split­tel­sens årsak». Å si noe sånt er å spotte det Ånden en gang gjorde for å befri endel av Europa mot det mørket som den katolske kirken spredte ved avlatslære og ikke minst forfølgelse av "hekser" og andre "motstandere" ved å reise opp Luther og reformasjonen. Man kan vel heller si at den katolske kirken mest sannsyneligvis er det hva bibelen kaller den store skjøgen i Åpenbaringsboken. 

Det er også interessant hva Paulus profetisk sier i Timoteus brev "Ånden sier med klare ord at i de siste tider skal noen falle fra troen. De skal holde seg til ånder som fører vill, og til demoners lære   fra løgnaktige hyklere med avsvidd samvittighet.   Disse forbyr folk å gifte seg...." Spørsmålet er da om det var den katolske kirken som Paulus profeterte om????

Hva Sten Nilsson, Ulfs svigerfar sa om den katolske kirken
Husk at jeg her prater om systemet den katolske kirken med alle dens avguder ikledt religiøse symboler og helgener. Og om ikke Ulf vill høre på meg i dette, så burde han iallefall høre på sin egen svigerfars undervisning: Les på min blogg om hva Sten Nilsson mener om den katolske kirken.

Min inderlige bønn, og bare for å si det jeg har bedt for Ulf Ekman, er at mennesker i tros-menigheter som blir pådyttet katolisme ol. eller blir forvirret over Ulf Ekman, er at de går kun til korset og er der en god stund. Søk Gud helt til du får fred, og søk så veien du skal gå. La ingenting være med å stjele din seierskrans i Kristus, sett derfor ikke lit til mennesker, ledere eller andre "gode" kristne. Følg Herren og ditt eget hjerte. Gud velsigne deg!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar